Dr. Michael Laitman

A természet áramlatával együtt haladni

Akár akarjuk akár nem, meg kell tanulnunk, milyen módon lehetünk hasonlóak a Teremtőhöz, hogyan kerülhetünk hozzá közelebb, és hogyan lehetünk pontosan olyanok, mint ők. A Teremtő a természet Felső Ereje, mindenütt ez működik az alacsonyabb természetben, az összes részére befolyást gyakorolva.

A Teremtő egyszer darabokra törte a teremtményt, ugyanazon a módon, ahogy a mi világunk formálódott az ősrobbanás során, amikor a kicsiny, felső szikrák szétrobbantak és megteremtették az egész világegyetemet. Ugyanilyen módon teremtette a Teremtő az összes spirituális világot, a Fény leereszkedésének az össze útjával egyezésben, egészen a mi világunkig.

Most, egy ellentétes korrekciós erő elkezdi összegyűjteni az összes említett részecskét a spirituális térben, és nincs lehetőségünk ezt elkerülni. Ellenállni ennek az erőnek ugyanolyan, mint harcolni a természet ereje ellen; ez csak szenvedést okoz nekünk, egészen addig, ameddig fel nem hagyunk vele.

Ha ellenállunk, hatalmas szenvedést szabadítunk magunkra, nem csak a megszokott, a családdal, mindennapi életünkkel, vagy az egészséggel kapcsolatos problémákat, hanem szörnyű járványokat, környezeti katasztrófákat, még talán atomháborút is, ahogy erről Baal HaSulam írt. Minden csak az ellenállásunktól függ, a korrekciós erő folyamatos követésére irányuló, megfelelő vágyunk hiányától, annak érdekében, hogy jobban azonosulhassunk ezzel.

Mindez egy nagyon különleges program alapján történik. Amikor mi ennek megfelelően haladunk, jól és komfortosan érezzük magunkat. Amikor felgyorsítjuk a program megvalósítását és talán még előre is rohanunk benne, még jobban érezzük magunkat, mert a cselekedeteinkkel még jobban vonzzuk a Teremtőt, és kényszerítjük Őt még több cselekedetre, a természet rohanásában, ahogy írva van, „Akik törekednek a Teremtő felé, felgyorsítják az időt.”

Amikor azonban hátra zuhanunk, a program mögé, a szenvedésünk és a problémáink megnőnek, a késlekedésünknek megfelelő mértékben, hogy a nyomás alá helyezésünket növeljék, a fejlődés irányába. Mindez nem azért van, mert a Teremtő meg akar bennünket büntetni; sokkal inkább azért, mert minden ezen a módon működik, a természet törvényével megegyező módon!

Semmi nincs, a természet törvényén kívül, amelyet azonban képesek vagyunk megérteni, és láthatjuk, hogy milyen módon nyom bennünket, mintha egy erőtérben lennénk. Közelebb vagy távolabb mozogva, elérem az egyensúlyi helyzetét az erőtérnek (az intenzitásának) ami a tőle való távolság négyzetével arányosan befolyásol, állandóan az egyensúlyi állapot felé kényszerít engem. Például eltávolítom magam egy bizonyos egységnyi távolságra, és az erőtér nyomása megduplázódik; ha megduplázom a távolságot, a nyomás négyszereződik.  Meg kell értenem, hogy legkisebb mozdulatom, kicsiny visszalépésem azonnal bevonz egy óriási erejű szenvedést. Ez azért van, mert minden mező, legyen az a Fény mezeje, mágneses mező, vagy gravitációs mező, mindig a négyzetes összefüggés alapján működik. A spirituális mező ugyanígy működik. A Teremtő törvényei állandóak.

Írva van, hogy az igazak duplán vannak megfizetve. Ez azért van, mert egy kicsiny eltérés bármilyen irányba hatalmas befolyást okoz, pozitívot, vagy a jó megtiltásaként negatívot.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,462 seconds.