Dr. Michael Laitman

Egy lépés a világok között

Két, párhuzamos rendszer van a közöttünk lévő kapcsolatokra:

1. Az egoisztikus rendszer, az egyetlen, amelyet képesek vagyunk megtapasztalni pillanatnyilag. 
2. A sokkal belsőbb, korrigált rendszer, elrejtve az egoisztikus rendszer mögé. Ez a mi következő fejlődési állapotunk. Ebben a rendszerben már létezik, de el van rejtve előlünk a Lishma (az Ő érdekében) szándéka, és ez tartalmazza a Fényt, a Belső Fényt (Ohr Pnimi).

Ha a legjobb képességünk szerint kapcsolódunk a következő állapothoz, vágyunk az elérésére, akkor magunkra húzzuk a Körülölelő Fényt (Ohr Makif) ami távolról befolyásol bennünket. Hogyan érjük el, ennek a két lépcsőfoknak a kapcsolatát, ami a jelen és a jövő, tehát hogy a Körülölelő Fény, hatást gyakoroljon ránk a jövőből? Ezek között a lépcsőfokozatok között eltérés van, egy átmenet a “Lo Lishma” (nem az Ő nevéért) és a “Lishma,” között, és szükségem van az Ohr Makifra hogy végrehajtsa ezt a belső transzformációt bennem.

Hogy lesz ez végrehajtva? Ezt tesszük a Zohár Könyve olvasásával. Ezért írták a Kabbalisták ezt a könyvet nekünk.  Ha törekszünk ennek a Felső rendszernek az elérésére, a nagyobb, belső, korrigált és közelebbi kapcsolatra, erről olvashatunk.

Lényegtelen, hogy amikor olvassuk, semmit sem értünk. Ez a lépcsőfokok közötti különbségek miatt van (állapotok, világok). Hogyan tudom felfogni a Felső Világot, ha nem vagyok benne, és még csak valamilyen összefüggésben sem vagyok vele? Természetesen képtelen vagyok érezni, ezért semmit sem értek belőle. De olvashatok róla.

A kabbalisták olyan nyelven írnak a Felső Világról, amit nem érthetek meg, és minden, az értelmükre vonatkozó elképzelés nélkül nézem ezeket a betűket. De ha erőfeszítéseket teszek miközben nézem őket, mint egy gyerek, aki megpróbálja megérteni ezt a világot, akkor az erőfeszítéseimen és a Feslő Világ megismerésére irányuló vágyamon keresztül, magamra húzom a Körülölelő Fényt (Ohr Makif). Ez az egész oka a Zohár olvasásának.

Today at our lesson, our friends, representatives of 50 countries, are present with us. Let everyone look at these unfamiliar letters and desire to attain spirituality, and let them hear the words of The Zohar without any comprehension whatsoever. With their desire to learn, to live in it (we are talking about the soul in its more exalted state), by their efforts and yearning, the Light that Reforms, the Surrounding Light (Ohr Makif), affects them.

In other words, while reading The Book of Zohar, we have to connect together and wish to feel (as opposed to understand) what The Zohar describes. Then The Book will reveal the screen within us, and on it we will see everything that takes place in the Upper World.
[26163

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.