Dr. Michael Laitman

Ki fog segíteni nekem?

Kérdés:

Úgy érzem, hogy a spirituális munka alapelve “Ha én nem vagyok magamért, akkor ki van értem?” ellentmond a másik alapelvnek: “Nincsen más Rajta kívül”. és a csoporttal való kapcsolatnak.

Válaszom:

Azt kell mondjam magamnak: “Amennyiben én nem segítek magamon, senki nem fogja nekem felfedni a Teremtőt” mivel ez arra vágyra utal, mely a Teremtő, az adakozás alapttulajdonságának a felfedésére vágyik. Senki nem képes nekem segíteni ebben. Én elolvashatok több ezernyi könyvet, és meghallgathatok több ezernyi leckét, de a legvégén a vágyam fejlesztése az én saját belső munkám. Én csak akkor fedezem fel a spirituális életet (az adakozás tulajdonságán belül) amennyiben azt vágyom ehelyett az élet (a megszerzés tulajdonsága) helyett.

Nincs értelme arra várni, hogy valaki más segítsen nekem. A vágyamnak olyan erősnek kell lennie hogy számomra “még a halál is jobb, mint ez az élet”! Végül is ez az élet nem élet számomra, nekem a spiritualitást kell elérnem!

Nekem itt annak az alapelvnek megfelelően kell cselekednem, hogy “Amennyiben én vagyok magamért, akkor ki van értem?”. Mindez azért van mivel a Teremtő nem fogja magát önszántából felfedni, Ő nem fogja ránk erőszakolni az Ő irányában érzett vágyat. Ő a beteljesülést adja nem a vágyat. Nincsem erőszak a spiritualitásban.

De abban a pillanatban hogy a “Amennyiben én vagyok magamért, akkor ki van értem” eléri beteljesülését, azaz én elkezdem megérteni, hogy mindez csakis rajtam múlik, akkor én azonnal felfedezem, hogy én képtelen vagyok minderre. Én gyűlölöm önzőségemet, és félem azt, mint ahogy Mózes félte a Fáraót. És akkor “ők felsóhajtottak ettől a munkától”, hogy szabaddá válhassank az egó erejétől, mivel sem én magam, sem bárki más körülöttem nem képes nekem segíteni.

Amikor mi elérjük ezt a két érzést, a segítség hiányát belülről és kívülről arra úgy utalunk, mint az utolsó szülési görcsökre. Akkor a kétségbeesés tör ki a szív legmélyéről, és csak akor van az, hogy a Felső Erő, a Fény (GAR de Hochma), mely megszüli az embert a spirituális szinten megjelenik. Azon a ponton az az alapelv, hogy “Nincsen Más Rajta kívül” el kezd működni.

Ezért van az, hogy létezik az “Amennyiben nem vagyok magamért akkor ki van értem” stádiuma, és utána pedig a “Nincsen Más Rajta kívül” stádiuma. Mindez azért van mivel nem vagyok képes felfedezni a “Nincsen Más Rajta kívül” alapelvét ameddig az “Amennyiben nem vagyok magamért, akkor ki van értem” nem érte el teljességét.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.