Dr. Michael Laitman

A munka éjszaka

A Zohár, “Bevezető a Zohárhoz”, “BeLaila de Kala (A menyasszony éjszakája)” fejezet: Rabbi Simon ült, és a Tórát tanulmányozta azon az éjszakán, amikor a menyasszony, a Malchut egyesül férjével….az összes barátok, akik tagjai a menyasszonyi kamrának, vele (a menyasszonnyal) kell hogy legyenek azon az éjszakán, és vele kell, hogy örüljenek a korrekcióiban melyekben korrigálódott (a menyasszony)…

Annak érdekében, hogy együttesen a Zohár szövegéhez kapcsolódjunk, fontos hogy ne engedjük el az egység iránti aspirációnkat. A Zohár Fénye csakis az egyesült vágyba képes belépni. Az nem hatol be egyéni vágyainkba.

Meg kell értsük, hogy mindaz amiről a Kabbalisztikus könyvekben olvasunk a közöttünk levő kapcsolatokat írja le. Ezáltal először is mint egy a leckéhez való felkészülésként el kell képzeljük ezt a kapcsolatot magunknak, és csak akkor vehetjük figyelembe a Kabbalisták szavait, akik azt lefestik nekünk.

Ez az ahogy mi a Kabbala bölcsességét tanuljuk, melynek az a célja, hogy korrigálja törött egymás közötti kapcsolatainkat. Először is én felébresztem azt a kapcsolatot melyet nekünk korrigálnunk kell elképzelésemben, és utána megpróbálom megérteni milyen fajta kapcsolatot írnak le nekem.

Mi vak sötétségbe vagyunk merülve éjszaka, és fogalmunk sincs arról hol is vagyunk. Semmi sem tiszta számunkra, de mi keményen dolgozunk annak érdekében, hogy felkészítsük a menyasszonyt, a Malchut-ot, ami edényünket (Kli) a “napfelketére”. És napfelkeltekor, azaz erőfeszítéseink és korrekcióink végeztével, a mi egymás közötti kapcsolataink formája kivillan a szörnyű sötétségből (önzőség), és mi egyre tisztábban látunk (a reggeli Fényben, mely az adakozás tulajdonsága), hol és hogyan kell annak megjelennie.

Amikor a mi egymás közötti kapcsolataink végre megmutatkoznak a sötétségből, elérkezik a reggel. Az állapot tisztábbá válik, és a Fény, az adakozás tulajdonsága, a Hasszadim (Kegyelem) Fénye megjelenik kapcsolatunkon belül. És akkor a Hochma (Bölcsesség) Fénye beleöltözik a Hasszadim Fényébe, és nap kiderül. A kapcsolat a menyasszony és vőlegény között, azaz a kapcslat a Teremtő és a mi egymás közötti kapcsolataink, közös vágyaink edénye között létrejön.

Egyenlőre mi egy olyan állapotban vagyunk, melyet úgy hívunk, hogy a “menyasszony éjszakája”. Mi felkészítjük magunkat. Még hiányzik az egységünk amelyen belül a Fény megmutathatja magát.

Azonban mi megpróbáljuk megtalálni törésünk helyét, megpróbálva megragadni az önzőséget mely elválaszt minket, és azokat az eszközöket melyeket felhasználhatunk. Mindez az éjszaka munkája, az első napsugarakra való felkészülés.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.