Dr. Michael Laitman

A felszabadítás idejének felgyorsítása

Baal HaSulam “Utolsó Generáció”című cikkéből: Ha az világ összes nemzete egyetért ebben, akkor többé nem lesz háború a világban, mert senki nem a saját maga számára akar bármiféle jót, hanem a mások számára akar jót.

A formaegyezésnek ez a tanítása, a Messiás tanítása… akkor mondva van: “és ők ekevasat kovácsolnak a kardjukból, a lándzsáikból pedig metsző horgokat.”

A Messiás, a legnagyobb Yechida Fény, amely mindent korrigál, amikor leereszkedik. Amikor megszerezzük a megfelelő erejű vágyat a végső korrekció elérésére (Gmar Tikkun), ez a Fény feltűnik, minden hatalmával, és korrigálja az összes vágyat.

Még a sokkal kevesebb Fény, amit kapunk most, képes megteremteni a kapcsolatot köztünk, és lehetővé tette, hogy megszervezzük azt a hatalmas konvenciót, amely sokkal a Felső segítség által jött létre, mint a mi teljesítményünk által.

Mindaz, amit magunk körül látunk, a barátaink, az egész világ, a Teremtő képe, aki előttünk áll, és Önmagát mutatja meg, ezekben a képekben. Most azonban, az erő, amelyet úgy hívunk „Messiás” is itt van már; az egész emberi fajt húzza, a jelenlegi állapotából, a végső korrekció felé.  Ezeket a folyamatokat nevezzük úgy, „a Messiás születési fájdalmai;” ezek fejezik ki, a Messiás erejének feltárását a világban, ahol a kezdeti állapot, a „születés” folyamata.

Egyik vagy másik módon, tehát vagy, a növekvő szenvedéseken és háborúkon való átmenet által, vagy, mert növekszik a korrekcióra irányuló megértésünk és vágyunk, de ennek a korrekciónak be kell teljesülnie a mi világunk naptárában számított 6000 év leteltével. Ez az időtartam, a Zeir Anpin (VAK) hat Sefirotja által meghatározott, és három időtartamra van felosztva, amelyek mindegyike kétezer év, reflektálva a Zeir Anpin befolyására a három világban: Beria, Yetzira, és Assiya. Így, mi valóban kötelezve vagyunk a korrekció elérésére.

Mostantól, belépünk a Messiás idejébe, ezért a Kabbala bölcsessége fel fog tárulni.  Ez egy lehetőséget ad nekünk a korrekcióra már most, sokkal előbb, mint ahogy az erre adott idő letelne.

Az egyiptomi kivonulás lezajlott 210 év alatt, a meghatározott 400 évvel szemben; hasonlóan ehhez, nem kell várnunk a naptár által jelzett 6000 évre. A spiritualitásban, fel tudjuk gyorsítani az időt, és közelebb tudjuk hozni a végső állapotot, tehát végrehajtjuk a korrekciót a jelenünkben. Ez azt jelenti, hogy “Isra-el” (valaki, aki egyenesen a Teremtő felé törekszik) “felgyorsítja az időt” és előre mozgatja. Ezért mi már most képesek vagyunk (ahogy mi azt mondjuk is) a felszabadítás, a Messiás érkezésének idejébe belépni; mindez csak rajtunk múlik!

A felkészülési időszakvéget ért, és a végső állapot információs génei (Reshimot) felemelkedtek, feltárták az eljárást, melyet megjelenítenek: a Kabbala tudományát és a Zohár Könyvét; most minden a kezünkben van.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.