Dr. Michael Laitman

Ez az én szenvedő Fáraóm

Valami nagyot és értékeset kaptunk ezen a Gyűlésen: először fedeztük fel, hogy a Fáraó bennünk trónol és gyűlöl minket és el kell futni, menekülni előle, ki Egyiptomból…és képtelenek vagyunk rá, nincs hatalmunk.

Soha nem jöttünk volna rá, hogy el kell rohannunk előle. Azt gondoltuk, lehetséges a szellemiséget (“spiritualitást”) az Egoizmuson belül Egyiptomban “Egóptom”-ban felfedezni.Sőt nem is gondoltunk rá, hogy ez Egyptom ( “Egóptom”). Most viszont elkezdtük megérteni azt is, hogy innen menekülni kell.

Az önzésünk, a Fáraó kapott egy csapást, ez a csalódás a gyűlés után rajta fut át. Most kezdjük látni, hogy el kell távolodnunk attól a vágytól, amelyikben feltárjuk a csalódásunkat és keserűségünket.

Ha nem mentünk volna el idáig, a végsőkig, nem éreztük volna ezt a kiábrándultságot a csoportból, a gyűlésből – azt éreztük volna, hogy valami akadályoz. A szellemiségben (spiritualitásban) nincs középút: a végsőkig kell menni.

Most tehát jelentkezik egy új érzékelés. Ugyanaz a csalódás és szenvedés, amit most érzünk (hiszen akkora erőfeszítés, annyi remény ébredt bennünk s nem történt semmi) az maga az én belső Fáraóm, ő kapott csapást és ezért szenved.

Azonban a Fáraó meg kell kapja a csapásokat, hiszen anélkül nem tudunk elmenekülni tőle. Mert az ember csak a gonosz elől, a rossz elől menekül futva.

Ha így feltárom egoista vágyam, ha látom, hogy a természetem része a gonosz, akkor majd akarom a menekülést. És talán még néhány hasonló tapasztalatra szükségem lehet, amíg eljutok a mélypontra a döntéshez a menekülésről: hogy meg kell tennem  Ki kell lépnem a bőrömből, a “testemből”. Ezt hívják úgy, hogy a Fáraó Egyiptomi Tíz Csapása

Azért tudtunk idáig eljutni, mert csak azért is erőltettük a csoportot, belső egyesülést, társulást. Az egyik a másik háttere előtt tárul fel: “Fényedben látod meg a Fényt”, mondja az írás. Éppen a csoport és a készüléseink miatt tudtuk felfedezni, hogy a természetünk önző. Ez nagyon nagy lépés!

Mindazok a milliók, akik részt vesznek (virtuálisan) a csoportjainkban, gyűléseinken, ugyanezeken a Lépéseken haladnak keresztül.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,352 seconds.