Dr. Michael Laitman

A legfinomabb Teremtő!

A “Miért élek” kérdés feltevése önmagunknak, a kezdete a Teremtő felfedezésére irányuló vágy megjelenésének. Tudni akarom, Ki hozott létre engem, hol vannak a gyökereim és Ki irányít engem. Ki teremtette mindezt, és miért teremtett engem, beburkolva ebbe a hatalmas világba? Mit akar tőlem minden pillanatban, egy pillanatot sem adva a pihenésre és kényszerít engem egy ismeretlen irányba?

Amikor ezek a kérdések felbukkannak bennem, az egész életemet megmérgezik, és képtelen vagyok létezni a Teremtő feltárása nélkül. Ezen a módon vagyok felépítve, lettem megteremtve a Fény által, amely saját lenyomatát hagyta bennem, az összes vágyamban.

Az összes vágyam olyan, mint egy minta, a Fény ellentétes lenyomata és ameddig magamra húzom a Fényt és kitöltöm magam vele, nem fogok pihenni addig a pontig, ahol azt érezhetem majd, hogy ez az életem rosszabb, mint a halál. Készen állok bármit megtenni, egyetlen cseppjéért ennek a beteljesedésnek.

Ezért a feladatom tisztázni, hogyan fedezhetem fel a Teremtőt, a Fényt, és a forma, amelyben együtt érezhetem magam velük. Ez valóban nem egyszerű feladat, és pont ezért a Kabbala bölcsességét úgy is nevezzük, hogy “Hochmat HaKabbalah (a kapni akarás tudománya).”

Ez nem olyan, mint a mi világunk, ahol csak ki kell nyitnom a számat, ha szomjas vagyok. A spirituális vágy nem teljesíthető be direkt módon. Sokkal inkább azt kell tisztázni először, hogy a Teremtő nem ad nekem készen egy vágyat, amely teljesen passzol a Fényhez. Azt akarja, hogy megvizsgáljam, pontosan mi az, amire vágyom, mi a Fény, és megértsem, hogy ez a legnagyobb lehetséges beteljesedés. Azt akarja, hogy valamennyi vágyam kipróbáljam, és minden beteljesedést, hogy megvizsgáljam magam, és azt mondjam, „Nem, csak ezt akarom!”

A Teremtő szélsőségesen féltékeny és akadékoskodó. Azt akarja, csak Őt szeressem, senki mást, és állandóan ellenőrzi ezt azáltal, hogy minden lehetséges dologban feltárul bennem. Azt kell válaszolnom rá, “Nem, mindig Te vagy a legnagyobb beteljesedése, az összes élvezetnek! Te vagy a legfinomabb!” Írva van, „Ízleld meg és látni fogod, hogy az Úr jó”, mivel ezt a fajta beteljesedést nevezzük íznek.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.