Dr. Michael Laitman

Újra a kölcsönös bennefoglalásról, részvételről

1. Malkhut és az első 9 Szefira

Az első 9 Szefira a Teremtő képessége, és  Malkhut a teremtmény öröm-kapó akarata. Hogyan tud akkor egyáltalán kapni  Malkhut a Fényből? Csak azért, mert az összes  9 Szefira bennefoglalódik. Malkhut beszívja mind a  9 Szefirát és ő lesz így a  10-dik Szefira. Vagyis a teremtmény Malkhut, olyan lesz, mint a Teremtő. Mind a 9 Szefira, az Ő képességei belépnek a Malkhut-ba (a Birtok-ba). Ez a kölcsönös bennefoglalódás, inklúzió, részvétel.

2. Bina (Értelem) és Malchut (Birtoklás)

Tanuljuk, hogy a mi munkánk a  Malkhut s a Bina közt van. Malkhut rfölemelkedik a Bina -ig s részévé válik. Akkor aBina leereszkedik a Malkhut-ba s része lesz. E kölcsönös egymásban-részesülés a  Bina s a Malkhut közt, lehetőséget nyújt a belsőnk javulására.

Hiszen önmagában a  Malkhut, az egy  önző, egoista kapó-vágy, míg a Bina az adás vágya. HA ők összeolvadnak, akkor a teremtmény kettejük által megkapja a Teremtő képességét.

Amilyen mértékben felemelkedünk a  Bina felé, miközben vágyunk a hasonlóságra a Teremtő-höz,Teremtő is olyan mértékben tud leszállni és közel vinni a képességeihez, tulajdonságaihoz. 

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,125 seconds.