Dr. Michael Laitman

Félelem az adakozásért

A Zohár, “Bevezető a Zohárhoz”, “BeLaila de Kala (A menyasszony éjszakája) fejezet: …a Fény hiányán keresztül, amely az éjszaka – mely magában tartalmazza a Dinim (bíráskodásokat) és szenvedéseket, mely ellentétes a nap tulajdonságával, a Heszeddel – létezik az Ő félése. Ha nem létezne ez a félelem, a nap és reggel mértéke nem jelenne meg.

A mi első korrekciónk a félelem. Félek attól, hogy a nehogy a Fényt közvetlenül vágyamba megkapjam. Én óvatos vagyok, remegek és félek, hogy nem leszek képes magamat visszatartani, és “megnyitom at ajtót” azoknak az élvezeteknek, melyek megjelennek a Fényben.

Mint a vendég mely visszautasítja a lakomát, én bezárom a zárakat, félve attól a lehetőségtől, hogy ezeket az élvezeteket nem az adakozás érdekében szerzem meg.

A vágyam korrekciójának első fázisa az, amikor visszatartom azt attól, nehogy a Fényt közvetlenül kapja meg. Ezt hívjuk úgy, hogy visszatérés a félelem által.

Ez az első tulajdonság melyet meg kell szerezzek, az a félelem, hogy minden cselekedetem csakis az adakozás érdekében történjen.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.