Dr. Michael Laitman

Mindenki egy pont, mindenki a Végtelenség

Mi az a végső korrekció, melynek érdekében erőfeszítést teszünk, igyekszünk? Ez az a különleges, állandó állapot, melyet a Teremtő eredetileg megteremtett.

Mi most is ebben az állapotban létezünk, semmi más nem lette teremtve, csakis a Végtelen Világ. Azonban annak érdekében, hogy mi érzékeljük és felfogjuk hogy mi ebben az állapotban létezünk a Teremtő felkészített számunkra egy kilépést ebből az állapotból “ennek a világnak” az érzékelésébe, és egy visszatérést innen ugyanoda.

Az utat lefelé úgy nevezzük, hogy a világok leereszkedése, amely úgy is fordítható hogy az edények (Kelim) törése, és a 125 spirituális szint létrejötte. Mindez a felkészülés, mely megjelenik számunkra Felülről lefelé, és utána mi hazatérünk.

Kezdetben mindannyian csak egy pontként létezünk (mint egy sperma csepp, vagy magzat) a Végtelen Világban. A mi világunkban ugyancsak egy pontként létezünk. Egyszerűen ez a pont önzővé vált (egy önző aspiráció a Teremtő, az élet értelme felé) a Felülről lefelé történő leereszkedés során, és az maga alá lett gyűrve az önzőség által (ennek a világnak a vágyai által).

Mi visszatérünk a Végtelen Világ Malchut-jába az ABYA (Acilut, Beria, Yetzira és Asszija) és Adam Kadmon világain keresztül. Ahogy mi felemelkedünk mi megnöveljük a Teremtő iránti vágyunkat, mely Teremtő az adakozás alaptulajdonsága, és mi elérjük függetlenségünket.

Ennek köszönhetően mindenki Végtelenné válik (méretében és tulajdonságában). És akkor ellentétben a korábbi állapottal, mindenki Végtelensége megtelik a NRNHY (Nefes, Ruach, Nesama, Haya és Yechida) Fényével,a korábbi egyszerű Nefes Fénye helyett.

Ebben a világban a személy rendelkezik egy spirituális Resimóval (spirituális gén, emlékpont) hasonlóan a spermacsepphez, magzathoz mely magában hordozza a test teljes információját, és annak fejlődésének teljes folyamatát. A Resimó pontja ugyancsak magában hordozza a személy spirituális útjának teljes információját, és azt, hogy hogyan látja majd a Végtelen Világot érzékelésében.

Azonban nincsen minden előre meghatározva. Ahogy én megvalósítom a Resimómat és azt fejlődésre késztetem, én megszerzem a függetlenségem érzését. Most már tudatosan létezem, érzek és tudatos döntéseket hozok. Én megszerzem spirituális “énemet”, mely kifejlődik a Resimóból, mint ahogy egy felnőtt, kifejlett emberi lény fejlődik ki a magzatból a mi világunkban.

MI egyetlen ponttal rendelkezünk, és a volumenét tekintve annak végtelenségig kell kifejlődnie. Minden egyes személynek olyanná kell válnia mint a Teremtőnek. Ugyanakkor minden személy felemelkedik saját Végtelen Világába, és akkor az összes végtelenség összeolvad.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.