Dr. Michael Laitman

Kérd a “szamár hajtót” hogy segítsen neked!

Minden a környezet támogatásán múlik, anélkül lehetetlen előrejutni a spiritualitásban. Amikor mi megszerezzük a spirituális környezetet, akkor az összes hatalmas Kabbalista akik elérték a spirituális valóságot ebben a világban élt életük alatt, az ő összes lelkeik a mi csoportunkká válnak.

Akkor mi belépünk Rabbi Simon “Felső Gyülekezetébe” (arra a spirituális szintre, melyet ezzel a névvel illetünk). Mi képesek vagyunk magasabb forrásokhoz kapcsolódni, de csakis a szükséges mértékben! Egyenlőre egyszerűen nincs szükségünk még erre az erőre.

Amennyiben nekünk szükségünk van arra a csoportra, mely magában tartalmazza Báál HaSzulamot, a Rabasht, az Arit, Rashbit és más nagy Kabbalistát a múltból Ábrahámtól mind a mai napig akkor megkapjuk azt. Azonban egyenlőre nincsen szükségünk erre. Abban a pillanatban hogy szükségünk lesz rá felfedezzük majd ezt a spirituális csoportot a materiális csoport mellett. Talán nem is lesz szükségünk egy fizikai, materiális csoportra, mivel a spirituális csoport önmagában elégséges lesz.

Amennyiben a lelkünk elkezd minket közvetlenül segíteni, azt úgy hívjuk, hogy “szamár hajtó”. A Teremtő küld nekünk egy magasztos lelket, azaz a “szamár hajtót”, hogy az állandóan segítse a személyt. De ez a segítség a mi kérelmünkre jön válaszul, amikor szükségünk van a spirituális felemelkedésre.

Ez hasonló ahhoz, ahogy Rabbi Abba, és Rabbi Yosszi, akikről a Zohár Könyve beszél úton vannak, amikor kinyitják a Tórát, és felfedezik, hogy nem képesek a korrekciót saját maguk által elérni. Szükségük van egy speciális erő felfedésére, mely segíti őket felemelkedésükben.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.