Dr. Michael Laitman

Az Első Egyiptomi Csapás

Kérdés:

Milyen nagyobb Gonoszt kell még feltárnunk magunkban, hogy a Fény átjárjon?

A válasz:

Fel kell ismernünk, hogy a belső természetünk azonosak a  Fáraóval, az Egóval (héberül a fáruá szó zavartat jelent) s ő nem engedi, hogy felemelkedjünk magunk fölé (a csoportba való társulásig). Gyűlölnünk kéne, de még szeretjük ezt; élvezzük, hogy benne élünk. Amikor a jelen (gyűlés utáni) csalódásunkhoz hasonlóan elkezdünk csapásokat kapni, csalódunk ebben a késztetésben és megértjük, hogy önerőből nincs hatalmunk átjutni a szellemiségbe (spiritualitásba).

Ezért, most először szembe kell néznünk, hogy a rosszazós késztése, a gonosz ösztön a természetünk alapja, s ez a riválisa, ellentéte a teremtőnek, az adó szellemiségnek. Ezt úgy nevezzük, hogy a Fáraó Első csapása.

Ami a többi kilenc csapást illeti, nem biztos, hogy most akkor még kilenc ilyen Gyűlésen kell keresztül mennünk. A többi csapást majd megkapjuk a kölcsönös társulásaink során naponta a leckék tanulása közben. Gyorsan átjutunk majd rajtuk, mert minden szellemi Lépésnél a legelső fokozat a lényeg.

Később rutinosak leszünk egy egy Lépés megtételében. Például most felismetük, hogy tehetetlenek vagyunk, gonoszak s elindultunk ebben a programban. A következő része ennek a Fáraótól (egótól) való menekülés és a kivonulás Egyiptomból (az egó-pontból): ezt hívják szellemiségi megszületésnek.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.