Dr. Michael Laitman

Egy egyszemélyes show

Kérdés:

Hogyan találhatunk erőt az előrehaladáshoz erőt, mert az idő előre haladtával egyre nagyobb ellenállást és egyre kisebb erőt érezünk?

Válasz:

Ez csodálatos! Ha valaki egyre kevesebb energiát érez magában, az egy segítség felülről, ne gondoljuk senki, hogy ilyenkor képtelen bármit tenni. Ha valaki nagyobb ellenállást érez, ez is egy segítség felülről, tehát láthatja, hogy saját maga soha nem lesz képes egyedül kitörni.

Ez egy segítség!A  HYPERLINK “http://www.laitman.com/2010/04/revealing-the-creators-greatness/” Fáraó, az egyiptomi király, az ego, a  HYPERLINK “http://www.laitman.com/2010/05/how-do-you-define-good-and-evil/” gonosz hajlam, ellentétes a Teremtővel – az ellentétes oldala. A Teremtő szándékosan teremtette ezt a képet magáról. Az egész természet, az egoizmusa valakinek, egy ellentétes öntvénye a Teremtőnek. A Teremtő elhelyezte Önmagát a személyben, és olyan módon cselekszik, hogy megállítsa. Ő csinál mindent! Nincs senki rajta kívül.

Amikor azt mondjuk, hogy “nincs senki rajta kívül,” ez nem azt jelenti, hogy én létezem, és valaki más létezik velem ellentétesen. Én sem létezem! Minden bennem működő erő, ahogy valamiért, vagy valami ellen cselekszik, ami lehet jó, vagy gonosz, mindkettő a Teremtő! De ki vagyok én? Én a megkülönböztetés egyetlen pontja vagyok. Csak megkülönböztetem miért, és miért nem cselekednek az erők. Ebből a két formából, észlelem, ki az akire vágyom.

A Teremtő, egy színész, aki eljátssza az összes szerepet; váltakozva öltözik a jóba, és a gonoszba. Ez az, ahogy valaki játszik, egy kisgyermekkel, különböző módokon, hogy megtanulja megkülönböztetni az egyik dolgot, a másiktól és megértse, milyenné kell válnia. Csak akkor tanulhatja meg a jót, ha eléri a gonosz szintjét előtte.

Ezért, ha valaki nehézségeket érez most, azt a Teremtő csinálja vele. Ha azt érzi, hogy nem tud tenni semmit, a Teremtő adja ezt az érzékelést. Miért? Hogy felé forduljunk.

Ha tanítani akarok egy kisgyermeket, hogy felém kell fordulnia segítségért, akkor szándékosan cselekszem olyan módon, amely távol tartja őt valaminek a véghezvitelétől, annak érdekében, hogy szüksége legyen rám.

Tegyük fel, valaki a barátom akar lenni, és tisztelni engem. Ebben az esetben, teszek valamit, az ő háta mögött, hogy érezhesse, még ha nem is vágyott erre, ne érhesse azt el, a velem való kapcsolat nélkül. Akkor ő hirtelen megérti, hogy nagyszerű vagyok, hogy tisztelnie kell engem, és kérnie kell tőlem, és már tudja, hogy függ tőlem. Elrendeztem az életét, és nem maradt más választása, mint hozzám fordulni és kérni ezt.

Ez az, amit a Teremtő tesz velünk. Természetesen nem motiválja egoisztikus vágy, hogy ügyeskedjen velem, csak a tanítani akarás és a másik felemelésének vágya. Az Ő szintje a legjobb állapot, mivel őt úgy is nevezzük, „Aki jó, és Aki jót akar.”

Azonban Ő pontosan ezen a módon cselekszik, megteremtve az összes szerencsétlenséget, bajt, rendetlenséget és zavarodottságot a világban, az élet valamennyi területén és minden világban, hogy ennek eredményeképpen a személy vágyni kezd, a Teremtő után, hogy segítséget kérhessen és ezen a módon közelebb kerüljön hozzá.

Akkor a személy elkezd vágyni arra, hogy hasonló legyen a Teremtőhöz. Amikor valakire figyelünk, aki nagyszerű, bölcs, erőteljes, mindig vágyunk arra, hogy olyanná váljunk, mint ő. Nem elég a számunkra, csak kapni Tőle, az Ő pozíciójában akarunk lenni. Pontosan ezaz, amit a Teremtő tesz értünk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.