Dr. Michael Laitman

Én kérek, a Teremtő megteszi

Kérdés:

Sok évvel ezelőtt, egy Konvención Sitrin városában (Izrael), Ön azt mondta, a Machsom áttörésének érdekében, együtt kell gondolkoznunk, egyazon pillanatban, és egyetlen hatalmas vágyat kell éreznünk. Az egész idő alatt megpróbáltuk ezt többször, sok cselekedetet végrehajtottunk, de nem voltunk készen.

Azt érzem, hogy ebben a pillanatban, most mindegyikünk készen áll. Az egész leckét, azzal töltöttem, hogy megpróbáljam ezt a hártyát áttörni magamban, az egoisztikus Klipat, meg akarom valósítani a “szívem megnyitását.” Hiányzik számomra a mindenkivel való összehangolódásom. Nem holnap akarom ezt; most azonnal, ebben a pillanatban!  Kérem segítsen nekünk összehangolódni most, hogy képesek legyünk áttörni ezt a sorompót!

Válasz:

Egyszer majdnem ugyan ezekkel a szavakkal fordultam Rabashoz, és azt válaszolta, hogy ő nem a Teremtő és köztem áll. Mindenkinek magának kell ezt a kapcsolatot megtalálni. Neki magának kell ezt vágynia. Főképpen azonban, meg kell értenie, hogy képtelen áttörni a saját hártyáján, csak a Teremtő képes ezt megtenni.

Ha megpróbál áttörni, és felfedezi, hogy önmaga erre képtelen, akkor ez egy jó dolog, azonban abba is kell hagynia azt, hogy egyedül törekedjen erre. Milyen erőket használ arra, hogy ezt megtegye? Az egoizmus erejével megegyezőt? Hogy törhetné át az elválasztó határt, úgy, hogy egy hatalma egót használ, egy kisebb ego ellen, vagy fordítva esetleg?

Csak a Teremtő tudja ezt megtenni, senki más rajta kívül! A tanító a vezető ezen az úton. Ő csak elvisz valakit ehhez az állapothoz, de ezen kívül semmit nem tehet érte. A Teremtő azonban semmit nem tesz, a személy kérése nélkül. Ennek az oka az, hogy a személy vágyának, egy belső változásra, meg kell hogy előzze a Teremtő cselekedetét.

Ebből következőleg:

1. Le kell állítani a hártya összetörésének kísérletét, a szív egoisztikus Klipaja a személy saját maga.

2. Le kell állítani azt, hogy mástól várjuk el a segítséget, de a Teremtő válaszolni fog a személy kérésére.

Nagyon sok éven át tanultuk ezt, minden Kabbalista cikkben ez van: mindent a Felső Fény hajt végre. Ez teremthet vágyat, ez készíti elő, a szándékokat a változásra, csak a Fénynek van képessége a korrekcióra a szándékok felett, ha azt a vágyak igénylik.

Nincs senki köze iktatva: minden a vágyakon magukon múlik, a kérésen, a MAN felemelésén. Az ebből kiinduló akciók kizárólag a Felső Fény által realizálhatók.  Kezdetben csak két cselekedetre kell koncentrálni: Én kérek, és a Teremtő végrehajtja.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,409 seconds.