Dr. Michael Laitman

Miért tartja a Teremtő elrejtve magát előttünk?

Ki a Teremtő? A Teremtő a feltétel nélküli adakozás és szeretet általános tulajdonsága. Ezért van az, hogy Ő el van rejtve előttünk, mivel Ő teljesen adakozó, mi pedig önzőek vagyunk, megszerzők. Ezért van az, hogy mi nem érezzük Őt.

De Ő valóban elrejti magát? Mi vagyunk azok akik elrejtjük Őt, és nem akarjuk felismerni Őt! Mi azt mondjuk: “Bárcsak adnál nekem önző élvezeteket, amelyekre én most vágyom. Akkor képes lennék megismerni Téged. Te az adakozás által akarsz nekem élvezetet adni? Nos én a megszerzés által akarom azt!”.

És ebben áll a teljes probléma. Senki nem rejti el a Teremtőt tőlünk. Mi Benne létezünk, és Nincsen Más Rajta kívül! De nézzük csak milyen világban érzékeljük magunkat…

Az egó eltörlése nem jelenti vágyaink eltörlését. Mindaz csak a saját érdekünkben szolgáló önző szándék eltörlését jelenti. Nem kell korlátoznom magamat semmilyen módon. Nekem csak önző szándékomat kell korlátoznom, és az “adakozás érdekében történő” szándékomat kell növelnem. Mi nem nyúlunk hozzá az aktuális vágyakhoz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,166 seconds.