Dr. Michael Laitman

Rövidzárlat megakadályozása

Mi az öröm forrása? Itt az egoista örömről beszélünk, s ennek alapja a kielégülés megkapása. A gyerek akkor boldog, ha adnak neki valamit, és sír, ha elvesszük. Az érettebb egyén a jó és rossz tettei nyomán érez örömöt. Loptam, de nem kaptak el, tehát boldog leszek, vagy épp jót tettem egy másiknak és ezt élvezem.

Minden azon áll vagy bukik, ami örömet ad nekem. De az öröm mindig csak az egoista vágy betöltésééből eredhet. Alapigényeink az étel, a pénz, a hatalom, s a tudás. A gond a képességünk, hogy ezek mennyire és meddig töltenek be minket.

A Felső Fény, a vágybetöltést akaró vágyunk a pozitív oldal és a vágy a negatív oldal, áramlat. Ha a pozitív és a negatív oldal áramlata  találkozik, rövidzárlat jön létre, vagyis amint elérik az örömet, az eltűnik hamar.

De van az öröm-kapásnak egy másik formája, s erre jó példa a villamosság. Ha nem akarok azonnali örömet kapni s ezáltal rövidre záródni, kell a két oldal közé egy ellenállás, egy szűrőernyő. Amikor a pozitív és negatív oldalt összekötöm, a vágyat az örömmel, akkor az ellenállás szűrőjén megmaradnak, most egyik sem tűnik el s ez pozitív eredményt hoz. Ezzel élhetjük meg tartósabb örömben az életünket.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,748 seconds.