Dr. Michael Laitman

A talaj előkészítése Dávid munkájához

Kérdés:

Dávid és Bat-Sheva története hogyan fejeződik ki a csoport munkájában?

Válaszom:

A kérdés helyes. Mi nem csak a személy egyéni vágyán dolgozunk, hanem azon a vágyon mely közöttünk található. Pontosan ez az mely összetört, és ez az amit korrigálnunk kell.

Az általános korrekció iránti vágyban minden egyes személy jelen van saját egyéni önzőségével, melyet egyátalán nem veszünk figyelembe. Bennem léteznek vágyak az állati, növényi és kövületi szinteken, melyek nem a közvetlen korrekció tárgyai. Azok akkora mértékben lesznek korrigálva, amekkora mértékben én az emberi szinten dolgozom.

Amit korrigálnunk kell, az a viszony közöttünk, a kapcsolatok fonalai közöttünk. Ez az általános vágy gonosz az én szempontomból – mely az adakozás iránti szándék.

Hagyjunk mindent magára, és csak a bennünk levő emberi szinttel dolgozzunk, az Ádámmal, melynek hasonlóvá kell válnia (Dommeh, héberül hasonló) a Teremtőhöz. Az összes többi vágyak automatikusan követik majd őt.

Ezért van az hogy összes munkánk a csoporton belül zajlik. Malchut, Bat-Sheva az a közös, törött edény, melynek számára meg kell találjuk a korrekciót az egységet. A megkülönböztetést, vizsgálatot végző Felső Fény, az AB-SAG Fénye jön, és magához veszi a Fénynek egy részét tőlünk. Ez az ahogy Uriah elhalálozik, a Yod-Hey Fénye. Csak a Vav-Hey marad meg, mellyel képesek vagyunk dolgozni.

És akkor Dávid magához veszi a Zeir Anpin egy részét, mely arra szolgál, hogy korrigálja a Malchut-ot, és elkezd dolgozni azzal. Azáltal, hogy ő a szűrő (Masach) az “adakozás érdekében” szándékával, korrigálja Bat-Shevat és eléri a helyes Zivug-ot (összeolvadást) vele, annak érdekében hogs élvezetet adjon a Teremtőnek.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.