Dr. Michael Laitman

A vidám maratoni

Kérdés:

Mit tegyek, ha ezen az úton haladva mindig új és új hibákat fedezek fel magamban?

A válasz:

Tekintsd ezt haladásnak! Ahogy vannak bűnözők, akik büszkék a kihágásaikra, tanuljunk meg büszkék lenni e hibáinkra, ahogy a bűnözők!  Ha a cél felé akarok haladni, élveznem kell az utat, így vagyok elrendezve.

Olyan ez, mint a tudós, aki rájön mennyi mindent kell még felfedeznie.

Igen, úgy dolgozunk, mint  a tudósok, a Végtelen felé mozogva nem tudjuk, hol a vége. Kreatívan teremtünk új világokat széttört részekből!

Vagy gyorsan akarsz egy kis pénzt keresni és nyugdíjba vonulni? A szellemiségbe ezzel a hozzáállással senki nem kerül be. Kitartóan kell haladni, mint az igazi hős. Nem az a hős, aki mást palacsintává ver, hanem aki magát legyőzi. Ennek a lényege hogy minden kellemetlen helyzetet túlhalad azzal, hogy szellemileg fejlődik általuk és emberré válik közben.

Igen ez félelmetes, Mózes félt is a Fáraótól. Menekült is Egoptomból, míg elérte  a Bina szintre s a Teremtő feltárta magát az égő csipkebokorban.

Mi is félünk, de ha csoportban vagyunk, nincs mitől félnünk. Eleinte megijedünk, mert valami kellemetlen történik, amit nem vártam.

De ha kapcsolatban vagyok a társakkal, a környezettel, rájövök, hogy ez egy ugródeszka a cél felé. HA nem tekintem a rosszat célszerűnek, akkor felfalom magam, akkor nincs külső Erőm, ami a csoport.

Fárasztó maratoni futásnak látod az egészet? Dehát ez az élet. Itt kell elkezdeni és befejezni a kijavítást.

Ne gondold, hogy ezt pár év alatt elérheted s aztán hátradőlhetsz és élvezheted a Sechina ragyogását. Persze, írva van, hogy az igazak a sechina jelenlétében örömben élnek, de eközben folyamatosan teszik a szellemiségi munkájukat, olyan erős Visszavert Fényt emelnek fel, Iraglom-Fényt, (Haszadim) hogy a “fejük” felett ragyoghat (a szándékaikban) a Jelenlét, a Sechina.

Kitartóan munkálkodnak, az “igaz nem pihen sem ebben, sem a jövő világban” Hogy lehet pihenni, ha az adás a vágyunk? Nincs nagyobb büntetés annál, ha nem tud valaki adni. Mintegy anya, aki nem tud szoptatni… Az Adás a legnagyobb jutalom. Szóval ne akarj pihenni.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.