Dr. Michael Laitman

Végre áttörném a Makszomot!

Kérdés:

Amikor áttörjük a Makszomot (a szellemiségtől elválasztó torlaszt) , ez együtt vagy külön történik?

A válasz:

A Makszom potenciális határ. Ha a társakkal szándékozom egyesülni, és a távolság helyett nagyobb közelségre vágyom velük, és minden erőmmel a különbség legyőzésén dolgozom, de ezzel tehetetlen vagyok, és akkor a Teremtőhöz fordulok, és áttörök a Makszomon. Vagyis megmarad az egóm, de fölé szeretnék emelkedni, noha korábban ezt nem vágytam és elfogadtuk a a jelenlétét magunkban.

Ilyen volt ez a Makszom előtt. Fölötte két társulási forma van : “adni az adáért” , a Bina szintje és a “kapni az adásért”, ami a Hochma és a Keter szintje.

Tehát hol realizálom a Kakszomot? A köztünk  lévő társulásban, kapcsolatban. Ebben nem vagyok alávetve a külső akcióknak, a kifejezései a személyes eőszereteteknek, kedveknek. Csak belül dolgozunk. Képeznem kell egy belső késztést hogy társulni akarjak a közös vágyon belül, hogy szeretet-szikráink kapcsoljanak össze.

Ha összekötjük a szeretetadó-szikráinkat, azok az Irgalom Fényének hordozó kelyhei lesznek és bennük van a Hafec Heszed (a szeretet kedvelése az önzés felett.)

Ekkor kezdi az ember észlelni a Felső Fényt mely mindenen uralkodik, az adást, a szeretetet.

Ugyanaz az állapotunk és nem kell átmennünk egy másik galxisba vagy más dimenzióba. Köztünk van a szeretet Fénye, csak ninc shozzá hordozó-edényünk. Minél közelebb kerülnek a szíveink, annál több  szeretet-fény jelenik meg köztünk. És vágyni fogjuk a kölcsönös egymásrafigyelést, adást, szeretet.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,692 seconds.