Dr. Michael Laitman

Amikor a fal leomlik közöttünk

Valaki feltárja a gonoszt, ami nem engedi belépni a spirituális világba, mint egy fal, ami előtte magasodik. Ezen nem tud áttörni egyedül, csak együtt.

Ennek a megtételéhez, egyesülnünk kell egy csoportban, amely az egyetlen szabad cselekedetünk, amit képesek vagyunk végrehajtani. Összegyűlve magunkra húzhatjuk a Teremtő erejét, amivel lerombolhatjuk a falat!

Most ugyanez a fal áll előttem, de már nem vagyok egyedül többé; úgy állok ott, mint sok szívben lévő pont együttes kapcsolata, és úgy neveznek, hogy „Kabbalista csoport.”  Ez a hatalmas erő, könnyedén lerombolja a falat. Feltárjuk a Teremtőt, a kapcsolatunkon belül, mert a Teremtő nélkül képtelenek vagyunk kapcsolódni.

Kérem a Teremtőt, kapcsoljon össze a többiekkel. A többiek ugyanezt kérik Tőle, és szintén kapcsolódnak. Ezáltal, bevezetjük a Teremtő erejét közénk. Ő az erejével egyesít bennünket, és ugyanezzel az erővel leromboljuk a falat. Ez azért lehetséges, mert a fal, nem kívül van rajtunk, hanem közöttünk. A másokkal való kapcsolatunk kiépítése által, felkészülünk az áttörésre.

Mit jelent az, hogy Izrael Népe kivonul Egyiptomból? Egyesülnek, egy olyan erővel, amitől a fal leomlik; felemelkednek az egoizmusuk fölé. Ez az, amit az Egyiptomból való megszökés jelent.

Nincs kívül semmilyen fal. A fal akkor tárul fel a számunkra, amikor nem akarunk kapcsolódni egymással; ez a köztünk levő fal, ami feltárul. Most felkérjük a Teremtőt, hogy Ő döntse le majd ezt a falat. Ez minden, semmi más sem szükséges.

Nekünk folytatni kell ezt, anélkül, hogy túl okosak akarnánk lenni. A munkánk legfontosabb részét, elrejtésben végezzük, tudattalanul; ez a felkészülési periódus. Így, fontos követni az eljárást még akkor is, ha nem teljesen értjük ezt, csak úgy, ahogy egy gyermek sem érti hogyan fog felnőni. A fal köztünk áll, és csak a mi szabadon választott cselekedeteink irányulhatnak ellene.

Valaki dolgozhat ezen a kapcsolaton még akkor is, ha a leckéket TV-n nézi otthon, mert a kapcsolatunk nem fizikai; mi nem bilincsekkel, vagy vasláncokkal kapcsolódunk egymáshoz, csak belső vágyakkal. Ezért, még ha messze is vagyunk a középponttól magától, akkor is tudok úgy csatlakozni, mintha a középpontban lennék. A távolság nem lényeges; csak a vágy és az odaadás a lényeg, amit a cél irányába mutatunk.

Ez a fal, amit magunk között érzünk, éppen most fordul egy ragasztó anyagba, ami összeköt bennünket, a végén. Ugyanaz a fáraó, ami köztünk áll, lesz a Teremtő. Ez azt jelenti, rohanunk a fáraó elől, és ezzel eljön a Teremtő feltárulása.

Nem mozdulhatunk sehova; ez a csoporton belül történik, azonban a törés és a visszautasítás érzése helyett, felfedezünk egy ragasztót, és a kapcsolatot. Ez tisztán egy pszichológiai probléma, ami át lesz lépve, és akkor hirtelen  a nehézségek, a kapcsolat erejébe, vagyis a halál angyala, a szentség angyalába, a barlang pedig az anyaméhbe fordul át.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.