Dr. Michael Laitman

Amikor a sötétség meghonosodik

Kérdés:

Hogyan tarthatom fenn a jókedvet, amikor zuhanásban vagyok?

Válasz:

Minden attól függ, mi az ön célja. Emlékszem, gyerekkoromban, felmásztunk egy dombra, és lecsúsztunk szánkóval. Nem voltunk boldogok, amikor felfelé mentünk, csak amikor lefelé csúsztunk. Ezért minden a céltól függ. Ha valaki tudja, hogy a zuhanás új dolgokat tár fel, amelyet fel tud használni, a következő fokozat felépítéséhez, akkor ez nem teszi boldoggá?

Amikor a rendetlenség és zavarodottság elér engem, amikor minden „maszatossá válik” a szemem előtt, boldognak kell lennem. Azért, mert új tudást szerzek meg, új érzést, új dolgok közelségét, és új feltárást, a sötétség után. A sötétségen belül, ami rám zuhan, a viharfelhők érzésein belül, a tudatosságomra ereszkedő ködfüggönyön belül, oldalról figyelem meg magam, leválok a zavarodottságról, és szomorúságról, és felhasználom ezeket, a következő fokozat kialakítására..

Ez az, amit Rabbi Shimon megértett, hogy amikor a végső korrekcióhoz való felemelkedés előtt állt, azt érezte, hogy ő “Shimon a piacról.” Habár mi nem értük el ezt a magas szintet még, mindazonáltal, amikor valakit legyőz a gyengeség, amikor a nap lefátyolozódik, látni kell, hogy mindez, felkészülés. Ez az, ahogy következő fokozat anyaga feltárul, amikor még nem teljesen realizálódik, amikor még nem veszi fel a szükséges formát.

Amikor ez történik, nem szabad leülni és várni bármilyen dolog eljövetelére; nem szabad egy helyben maradni, össze kell gyűjteni az erőt, de éppen ellenkezőleg, el kell kezdeni munkálkodni. Meg kell próbálni azonnal átkerülni a nehézségeken, ki kell húzni magunkat a sötétségből, még ha az, nagyon csekély is. Ennek köszönhetően, mindaz a dolog, ami össze kell kapcsolni ezzel a  folyamattal, sokkal gyorsabban kezd részt venni abban.

A személynek van lehetősége, véghezvinni, egy szisztematikus előkészítést napi szinten, a tanulás és a csoport segítségével. Kapcsolatban maradni, egész nap, nem engedni a spirituális szál megszakadását, még ha csak fejhallgatón át, MP3-es formátumban érkezik el hozzá. Hagyni kell a többieket, hogy emlékeztessék a személyt a célra, mivel ettől el van vágva, amikor zuhanásban van.

Ha valaki folyamatosan a helyes környezet befolyása alatt van, még amikor a negatív oldal erősödik is, képesnek kell lennie oldalról néznie magát, és analizálnia.  Ez teszi lehetővé a személynek, hogy mindahhoz kapcsolódjon, ami egy másik módon történik most, mint ezt megelőzően. Az élvezet megérkezik, amikor felépíti a következő állapotot.

Az egyetlen dolog, ami megfoszt valakit a munkaképességétől, a spirituális kapcsolat teljes eltörésétől, amit egy nem megfelelő felkészülés idéz elő. Az életünk minden pillanatában készülnünk kell, olyan módon, hogy  soha nem kerüljünk ki a helyes befolyás alól. Ha helyesen értékeljük a csoportot, akkor az öröm soha nem hagy el bennünket.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.