Dr. Michael Laitman

Utazás a Teremtő világán keresztül

Kérdés:

Báál HaSzulam azt írja, hogy amikor a személy eléri a spirituális megértést, ő “egy hatalmas világon keresztül utazik”. Mit jelent az, hogy a Teremtő világán keresztüli utazás?

Válaszom:

A világ a Végtelen Világ Malchut-ja, míg az összes többi világok azok különállő, egyéni állapotok azon belül, melyek bizonyos tulajdonságokat fednek fel a mi viszonylatunkban annak érdekében, hogy segítsenek minket annak teljes részévé válnunk.

“A Teremtő világa körüli utazás” a Végtelen Világ Malchut-jának az elérését, megértését jelenti, és az abban található alkotó elemek közötti kapcsolatok teljes erejének és gazdagságának az elérését, mely alkotóelemek összekapcsolódnak, és kiegészítik egymást.

Nem tudok mást mondani, mivel szavak nem képesek leírni azt ami Felül történik, amikor a jó és gonosz, az igazság és hazugság egységre lép. Ők egységre lépnek és kiegészítik egymást, és mi mendezt magunkon belül fedjük fel, az összes lelkek közös vágyán belül, melyet úgy hívunk, hogy a Végtelen Világ Malchut-ja.

Ezt hívjuk úgy, hogy “utazás a Teremtő világa körül”. Ez akkor van amikor mi képesek vagyunk a Végtelenség Malchut-jának az összes erejét és vágyait felhasználni, megértve, elérve anak összes részletét, és mindegyiket együttesen.

A legfontosabb élvezet az, amikor a “kétségek megoldódnak”, azaz azon dolgok melyek teljesen ellentétesnek látszanak, és gyűlöletesek egymással hirtelen egységre lépnek. Ez az amikor szeretet tör ki közöttük, egy olyan helyet létrehozva amelyet a Fény kitölthet.

Ez az ahogy a személy “utazik” a Teremtő világa körül, leellenőrizve, megtalálva a teljes harmóniát amelyben a Végtelenség Malchut-ja lakozik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,493 seconds.