Dr. Michael Laitman

Az út a vágyak országába

Kérdés:

A katonaság alatt spórolt pénzemből utána elmentem utazgatni. sokféle kalandról tudok most mesélni utaim idejéből. A felső Világban milyen benyomások várnak rám?

A válasz:

Fent, ahol megkapjuk a “szívpontot” s álmodunk a Végtelen Világ  Malchut -járól, azután egyre mélyebbre süllyedünk a gyűlölet érzéseibe, mely a Malchut egyes részeit elválasztja egymástól.

Minél több gyűlöletet fedezünk fel magunkban, annál többet tudunk belőle kijavítani, fölé emelkedni. Ezt jelenti a világokon áthaladás: negatív Asszia → Asszia → negatív Jecira →Jecira → negatív Beria → Beria → negatív Acilut → Acilut → negativ Adam Kadmon→ Adam Kadmon (AK), majd legvégül a Végtelen világa.
A szívpontunk vágyik az útra a “vágy-földön” (mert a héber “Erec” szó rímel a RAcon-ra, ami vágy, akarat jelentésű szó.) És akkor elindulunk az ösvényen.

Veszed a Hasszadim, azaz az Együttérzés, a kedvesség Fényét, ami az  anti-egoista vágyak szűrő-ernyője (“pénz/takaró”), behatolsz a vágyföldre és a pénztakaró által kiválasztod az öröm-Fényt, a  Hochma -t. Van vágyad és van  takaród, vagyis tudsz érte fizetni, tehát fizetsz és megkapod az örömet. Ez az utazás!

Utazás a vágyad körül! Az egész világ vágyakból áll, s minden föld, amit látogatsz, belső vágyad része. Tisztázod a vágyaidat és megfigyeled a belső örömet,olyan, mint  Thaiföld, mint Európa, s más helyek.

Ugyanez a helyzet a szellemiség világával, de ez nem illúzió, nem képzeletbeli út. Láthatod a lelked részeit, érzed, hogy bennük létezel, egységben s a társulásban fedezed fel a fény-örömöt!

Ez az öröm százszorosan nagyobb, mint a fizikai utazás, ahol hallhattál vagy ehettél olyasmit, ami aztán emészthetetlenné vált. De a szellemiség világában csak öröm vár. Hiszen ez a vágyakban tett utazás, melyek csak látszólag léteztek “odakint”.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,600 seconds.