Dr. Michael Laitman

Ez az élet egy álom

Kérdés:

Hogyan érhetem el a feltárást, tehát hogy lássam a spirituális világot, mint realitást, úgy, ahogy most látom a valóságot?

Válasz:

Nem tudom, hogy vajon amit most látok, valós, vagy sem. Mi van, ha álmodom, és nem tudok felébredni?

Úgy néz ki, hogy most belül vagyok egy bizonyos valóságon, de honnan tudom, hogy ez a valóság nem egy álom, a következő valóság viszonylatában? Lehet, hogy egy olyan szintű ébrenlét vár rám, hogy minden, amit a múltban éreztem, úgy fog tűnni, mint egy álom?

A jelenlegi valóságomon belül vannak periódusok, amikor kikapcsolok a világból, és megyek aludni. Tehát, honnan tudom: talán mist is alszom?

Más szavakkal, fel kell fedeznem, hogyan mehetek egyik állapotról, a következőre és szerzem meg az új tudatosságot. Ez az, amiért a kabbalisták, eszközöket adtak nekünk.

Ameddig valaki meg nem szerzi az új tudatosságot, egy álmon belül marad, és azt sem fogja kitalálni, hogy lehetséges felébredni és létezni! Mindannyian értjük, mit jelent az álom. Aludtam, felébredtem, és most megfontoltan vagyok ébren. Pontosan ez az, ahogy létezünk, a spirituális világ viszonylatában, ami a következő világ.

Több állapot van, melyek hasonlóak ehhez, egyik a másik felett. A Kabbala eszközöket ad a számunkra, a felemelkedéshez egyik állapotról a következőre. Ha valaki helyesen alkalmazza a kapott eszközöket, a jelenlegi állapotában, akkor képes lesz emelkedni abba az állapotba, amit „életnek” neveznek az éppen fennálló állapothoz tartozóan, és amit ma érez, holnap álomnak fogja hívni. Írva van, „álmodók vagyunk.”

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.