Dr. Michael Laitman

Igaz hazugság

Nekem kell “erőltetnem és kényszerítenem ” magam az egységre a barátaimmal, és folyamatosan magam előtt tartani, hogy a siker kizárólag az egységben van elrejtve. Ez az, ami a közös, kollektív célunk kell, hogy legyen: egységes vágyakkal fordulni a Teremtő irányába. Egyé vált, kölcsönösen megosztott, egyesült, a Teremtőre, az adakozás minőségére irányuló vágy, amely kibontakozik és bennünk jelenik meg.

Úgy kell cselekednünk, mintha ez lenne az, amire vágynánk, és amit kértünk volna. Ez a „mintha” bugyborékol mindenhol körülöttem, és átitat engem az igazság utáni vággyal. Ez a szabálya annak, hogyan befolyásolja a környezet az egyént.

Ennek eredményeképpen, inspirál bennünket a környezet, mindenki elkezd könyörögni. Ez talán nem lesz még egy autentikus cselekedet, de elég a Reformáló Fény magunkra vonására. Nem tudunk természetes módon kérni. Ha tudnánk, akkor már a spirituális világban lennénk, és birtokolnánk a helyes vágyat. Ezért a mi könyörgésünk hamis, de a Körülölelő Fény változatlanul illuminál ránk, mintha ezt igényeltük volna.

Ez a fajta játék, amit önkéntesen játszunk. „Ha úgy kér valaki, mintha vágyna arra, amit kér, megteszem, amit kér. Mégis csak meg kell próbálnom mindent, ami a képességeimből telik, hogy elképzeljem a korrigált állapotunkat, annyira valóságosnak, amennyire csak tudom. Így a Lo Lishma állapotából (nem az Ő nevéért) átlépek a Lishma állapotába (az Ő nevéért).

A spirituális fokozatokban, a Fény válaszol, még ha a kérelem nem is volt teljesen őszinte. Ezt nevezzük, a korrekció kérésének. Romlott vagyok, és kérem a Teremtőt, hogy javítson ki. Vonakodva kérem ezt, pontosan azért, mert hibás vagyok.

Itt van a híd a fizikai és a spirituális világ között. Miközben a Machsom (a spirituális világtól elválasztó határvonal) alatt vagyunk, képtelen vagyok természetes módon kérni, de tenni akarok a többiekkel való egység létrejöttéért.

Ezáltal betartom a megállapodást: végrehajtok cselekedetet, melynek eredményeképpen a Fény megérkezik. A fizikai világban, elrendezek egy helyzetet, a csatlakozást, amely biztosítja, hogy a spirituális világban kölcsönös akciók jelenjenek meg.

Ugyanez a szabály érvényes, amikor leereszkedünk a létrán a fizikai világba. Azonban ez a kulcs a természetem minőségi transzformációjához is, amikor az adakozás minősége leereszkedik és elkezd irányítani engem.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.