Dr. Michael Laitman

Ugrás a fej fölé

Kérdés:

Hogyan tudjuk megszerezni a képességet az „értelem feletti” haladásra?

Válasz:

Az „értelem felett” a mi „anyagunk” felettit jelenti, ami az élvezetekre való törekvésből áll; más szavakkal, az „értelem felett,” egy belső minősége az adakozásnak. , Képtelenek vagyunk az egoizmusunk fölé emelkedni, önmagunk által. Ez csak a Felső Fény (Ohr Makif) segítségével lehetséges.

“Az értelem (ok)” jelen esetben a vágyamat jelenti. A vágyamon belül képes vagyok érezni, látni, és számításokat végezni a valószínűsíthető előnyöktől vagy hátrányoktól függően, illetve érdemes vagy sem vele foglalkoznom, és egy bizonyos vágyamat használnom, vagy sem. Ezeknek a számításoknak az eredményeképpen, bizonyos következtetéseket vonok le, és akkor megvalósítom a vágyamat. Nincs semmilyen problémám ezzel kapcsolatban. Ez az, ahogy élek ebben a világban.

Én egy része vagyok ezeknek a számításoknak, és vannak kétségeim, a többi résszel kapcsolatban. A földi tudományainkban szintén alkalmazzuk a valószínűség elméletét, minden esetben, ahol nincsenek megbízható információink. Azonban minden esetben van valamink, amiben megbízhatunk.

Másik oldalról, akkor beszélünk arról, hogy “hit, az értelem felett” vagy “túl a tudáson” amikor nincs semmilyen eszközünk vagy készülékünk az érzékelésre. Ráadásul még csaknem is tudom, mi a „magasabb.” Ha egyszerűen az értelem ellenében volnék, akkor ki tudnám számítani, hogy kellene cselekednem, egyezésben azzal, amit értelmesnek látok, és akkor tudnék pontosan ezzel ellentétes módon cselekedni. Ekkor azonban már ez is egy racionális cselekedet lenne.

Azonban nincs a legcsekélyebb ötletem sem, mi az a „hit, az értelem felett”; nem tudom, milyen értelmes dolgot követ ez, milyen érzékelés és számítás jár ezzel, és mi egyéb van ezzel kapcsolatban. Ez egy bizonyos megközelítés, tendencia, vagy paradigma, ami nem létezik rajtam belül.

Ezért, csak a Fény tud eljönni és odaadni nekünk ezt a megközelítést, mert „az értelem felett” azt jelenti, „az adakozás érdekében” vagyis nem a Kliben zajló logikus számításoknak megfelelően, ami ugye nem más, mint a kapni akarás. Azonban ha nem a vágyon belül van ez, akkor nem tudom, mi ez. Hogyan érthetném meg? Nem tudom. Milyen vágyon belül érthetném meg?

A kabbalisták azt mondják: ha elkezdjük érzékelni a felebarátunk vágyát, mint a sajátunkat, ha olyan számításokat végzünk, amelyek az ő vágyával kapcsolatosak, tehát ami neki jó, akkor ez felette lesz, a jelenlegi tudásunknak. Azonban ehhez, meg kell kapnom, egy szuper erőt, ami nekem nincs meg. Ha ezt megkapom, akkor leszek képes az „értelem fölé” emelkedni. Azonban most nem tud nagyobbat ugrani, mint amekkora önmaga.

Csak a Fény az, ami megteremtett és megváltoztat bennünket. Ezért használnunk kell a „varázseszközöket” (Segulot) és különböző cselekedeteket hajtunk végre, amik felébresztik a Fényt, hogy befolyásoljon bennünket. Ez az, ahogy a sikerünk meg lesz mérve. Az elme és az megnyilvánulások, amiket a személy összegyűjt a vágyain belül, hogy azokat adott pillanatban élvezze, nem képesek segíteni a számára. Ezek csak éppen ellentétes módon tudnak segíteni. Amikor valaki a spiritualitás elérésére irányuló napi feladatát hajtja végre, látni fogja, hogy valójában semmit nem ért el, még akkor sem, ha nagyon sok erőfeszítést tesz is.

Ugyanez a dolog fog történni holnap. Az ezt követő napon további zavarodottság vesz erőt a személyen. Egy nap múlva hirtelen önbizalmat érez a személy, amiatt, hogy okossá vált. És így tovább. Minden nap egyre több negatív jelenség éri el, amiatt, hogy a kapni akarás vágyán belül van, saját maga érdekében, és azt gondolja, hogy csak a Fény tud segíteni rajta, de az nem érkezik meg, és nem segít rajta.

Mit kell tehát tennie? Elkezdeni megvívni a háborút az értelem ellen, ahogy az írva van az Egyiptomi kivonulással kapcsolatosan.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.