Dr. Michael Laitman

A világ rajtam múlik

Kérdés:

Hány embernek kell a megfelelő szándékot egyazon időben megtartania annak érdekében, hogy a spirituális korrekció megjelenjen?

Válaszom:

Csak nekem. Amennyiben én felfedezem vágyamat a többiekkel való egyesülés érdekében, én felfedezem azt is, hogy ők már egységre léptek. Nekem úgy tűnik, hogy ők nincsenek egységben annak érdekében, hogy én dolgozzam rajtuk, és ők pedig rajtam. Mégis mindez csakis az én szemszögömből van így.

Mindaddig amíg én nem vagyok korrigálva, és látom a korrupciót bennük, és én dolgozom rajtuk annak érdekében, hogy ők befolyásoljanak és megerősítsenek engem. Az ő támogatásuknak köszönhetően én korrigálom magamat, és akkor látom, hogy ők is egyre korrigáltabbá válnak. Végül is “minden egyes személy a saját hibáinak megfelelően bírál másokat”.

Ebből az következik, hogy nekem csakis a saját korrekcióm miatt kell aggódnom. Akkor mi lesz a többiekkel? Én úgy látom, hogy a világ az törött és nekem azt korrigálnom kell. Mindez azt jelenti, hogy én magamat korrigálom. Ebben az esetben amennyiben én a többieket az adakozás iránti szándékkal kezelem, akkor nem látom őket törött állapotban. Ehelyett én a Shechina-t (Istenséget) látom bennük, a Teremtő felfedezését, Aki kitölti az egész világot.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,915 seconds.