Dr. Michael Laitman

Dolgozzunk az öröm nevében

Kérdés:

Volt szó a beteljesedés kapcsán egy örömérzésről, de nem esett szó az erőfeszítés öröméről?

A válasz:

Igazából gyűlöletet és ellenérzést érzünk egymás iránt és fölé kell építenünk a szeretet, hogy betöltsem a társam s ezzel magamat. Ennek elérésére erőfeszítést teszek, hogy az önzésem fölött dolgozzam. Ha a Fényt magamon keresztül vezetem, hogy másokat megtöltsek, akkor az egómat “ellen-segítővé” teszem (ezer kenegdo), és kapni-akarás helyett az egó mostantól adásban és szeretetben működik. Számomra ez egy kihívás és meg kell győznöm magam, hogy van értelme.

Egyrészt, hála a ténynek, hogy  a felső Erő csatornája vagyok mások felé, s ezzel az egóm is nyer.  Másrészt rákötöm erre a magam betöltésének vágyát , ami részem lesz, s ez is jó érzés. Megkapom a Teremtő Fényét és a Visszatérő javító fényt, a szellemi visszacsatolást a másik kielégítéséből.

Ha valaki más vágyát  magamhoz kötöm, azt úgy hívják, hogy “szeretem társamat, mint magam”. Ezt hívják úgy, hogy “az igaz kétszer kap jutalmat”. Nemcsak a saját vágyuk teljesedik be, hanem az is öröm, hogy másnak teljesítjük a felső iránti vágyát.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.