Dr. Michael Laitman

Egyenes vonal sok pontból öszzerakva

Kérdés:

Itt az egó fölötti ösvényen örökre szabad leszek, vagy mindig újra kell döntenem majd?

A válasz:

Igen, jó lenne egy helyben maradni, de a teremtés célját csak úgy érhetjük el, ha elérjük azt az egységet, amiben Izráél (egyenesen a teremtőre vágyás) a Tóra (a javító Fény) a Teremtő Adó egyetlen s ezt minden vágyunkban és késztésünkben érezzük.

Tehát fejlődésünk minden percében a Teremtő Adóval való egységre kell törnünk, ez  a mi szabad akaratunk. Ezek a ragaszkodási pontok építenek egyetlen vonalat föl, s ez lesz a végső irány.

Tehát nem elég egyszer dönteni, s aztán azt teszed, amihez kedved van. Hanem mindig új döntéseket kell hozni a helyzetben adódó feltételek szerint.Aztán a következő helyzetben egész más leszel, egy új lény, egy új belső világgal ismét kívül s belül átalakulva.

Mert feltárulnak új és új örömkapási vágyak, új tulajdonságok. Új és új feltételeket találsz, s mindig megtalálod a szabad akarat pontját, döntesz és új irányt veszel – kiszabadulsz az Ego-pontból.

Ezért újra meg újra leltárt kell készítened, hogy “eltávolodj a gonosztól és a jót válaszd” és teljesen átéld a ragaszkodás pontját.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.