Dr. Michael Laitman

A pohár a Fény kimerésére

Kérdés:

Hogyan vagyok képes megtartani a megfelelő szándékot a lecke alatt? Azáltal, hogy inkább a kölcsönös garanciára gondolok, vagy azáltal hogy megpróbálom kielemezni miről olvasunk?

Válaszom:

Képzeljük el hogy egy autót vezetünk. Mi az amire leginkább odafigyelsz? Arra hogyan nyomjad a gázpedált, vagy hogyan tartsad, irányítsad a kormánykereket? Ha gondolkoznod kell a válaszon, az megijeszt engem, és nem ülök be melléd.

Nyilvánvalóan a kulcs az a kormány kerék forgatása. Ez amit úgy nevezünk, hogy “szándék”. A szándék az irány amely felé haladunk. Amikor az irány helyes, akkor elkezdem nyomni a gázpedált, hogy növeljem vagy csökkentsem a sebességet ahogy azt a forgalom megengedi.

Más szóval én csak akkor nyomom tövig a gázpedált, miután kiválasztottam a megfelelő irányt. Egyébként legjobb ha el sem kezdek vezetni és inkább helyben maradok, hogy megakadáloyzzam hogy rossz irányba menjek. Ez az ahogy biztosítanunk kell a megfelelő irányt, és amekkor mértékben mi megbizonyosodtunk az irány helyességéről, akkor lenyomhatjuk a gázpedált, és növelhetjük a sebességet.

A személy úgy van megtervezve, hogy állandóan saját hasznát lesi, és a lecke alatt három lehetőség áll fenn erre: 1. többet akarok megérteni, 2. többet akarok érezni, 3. többet akarok elérni. Ez a három haszon nem tartozik egymáshoz, mivel én a korporeális vágyon belül érzek, a korporeális értelmemmel értelmezek, de a spirituális edényben (Kli) érek el, értek meg igazából.

Más szóval a tapasztalat és megértés az önző vágyon belül jelenik meg, de a elérés az csakis a forma azonosságának törvénye alapján válik lehetővé, azaz az “adakozás” szándékán keresztül. Ez a szándék az én elsődleges gondom.

Ennél fogva nem törődöm azzal hogy mit is értek meg, mit is érzek. A kulcs az hogy megszerezzük az adakozás iránti edényt (Kli), vágyat, a szándékot ami valami spirituális “az adakozás érdekében”. Mindenek előtt én azzal törődöm, hol találjam meg a spiritualitást.

A bölcsek azt mondják, hogy a Fény az állandóan jelen van, annyit vehetünk magunkhoz amennyit csak akarunk. Azonban milyen edényt tudunk ehhez az óceánhoz vinni, hogy adakozást merítsünk belőle? Nekünk valamilyen fajta adakozó edényre van szükségünk, valamilyen befogadóedény, akár csak egy apró pohár. Ez a hely ahova mi megkaphatjuk a Fényt az amire nekünk gondolnunk kell.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.