Dr. Michael Laitman

Értelem vagy vágy: ki irányít?

Kérdés:

Helyes az állapotot az értelemmel tisztázni, hogy az elemezze ki: Miért kaptam én meg ezt az állapotot, honnan is jött az, és mit kezdjek vele?

Válaszom:

Semmi nem vagyunk képesek az elménkkel, értelmünkkel kielemezni, mivel a vágy az ami az értelmet munkára készteti. Ne gondoljuk azt, hogy az értelem létezik a vágytól függetlenül, vagy hogy én képes vagyok megragadni az értelmet, és azt eszközként felhasználni hogy lemérjem állapotomat vagy vágyamat. Az értelmet a vágy irányítja.

Néha nekünk az ezt mondja, máskor pedig éppen annak ellentétét mondja, a vágyunktól függően. Mindezt megértve képesek vagyunk-e valójában annak (az értelemnek) a következtetéseire támaszkodni?

Hogyan fejlődik értelmünk? Az azáltal fejlődik, hogy én mindig valami mást akarok cselekedni, valami más akarok elérni, vagy valamit meg akarok szerezni: ez az ahogy felépítem értelmemet, elmémet. Ezáltal az értelem az egy megszerzett dolog.

Azonban amikor a Fény elérkezik, az megadja nekünk a lehetőséget hogy felemelkedjünk, ezáltal nem vagyunk az értelem vagy a vágy rabszolgaása alá kényszerítve. A Fény elkezd felettünk uralkodni ehelyett, felemelve minket és nekünk erejét átadva.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.