Dr. Michael Laitman

Minden a legjobb lesz, ha feljebb emelkedsz

Kérdés:

Teremtő el van rejtve, de helyette ott van nekem a  csoport. Hogy láthatom benne a tiszta adást, szeretet ?

A válasz:

Tele van zavarral egy csoport élete, s pont e zavarok segítenek, hogy gyakorolhassunk, miként lehet adó módban, szeretetteljesen viszonyulni egymáshoz, mint a Teremtő. Minden negatívumot fel lehet használni arra, hogy pozitívra fordítsuk, hisz emiatt jött létre.

Így minden jóra fordul. Csak helyesen kell cselekednünk, nem kell hátralépni, bármi történik: hanem a megfelelő (adó, szeretetteljes) szándékot kell magunkban kiépíteni fölé. A mondás, hogy  “minden jóra van /gamzó letová/” nem azt jelenti, hogy mindenbe beletörődünk már jóelőre, ahogy az emberek többsége teszi. Hanem az ép kapott zavar vagy eset fölött megpróbáljuk annak a kijavított, tökéletes végcél szerinti értelmét látni.  Akkor a hibásat javítottá tudom alakítani, egyesítem magam a jelenben a teremtés Céljával s benne a zűrzavarral (Fáraó héberül zavar) , ami a társakhoz, vagy a Teremtőhöz, vagy a személyes körülményeimhez kapcsolódhat.

Rá fogok jönni, hogy minden helyzet vagy vágy vagy  intenció, hajlandóság, szándék, gondolat vagy esemény vezethet jóra. Nemcsak hogy igazolni tudom, s a Teremtőnek tulajdonítani, hanem össze is kapcsolom Vele. Megértem majd, hogy átalakíthatom mindig a véleményemet bármely eseményről, s így a vágyam és az érzékelésem is változni fog róla, ha mindig azt keresem, hogy milyen jót akarhat ezzel a teremtő. Ennek a belső változásnak a jele a megkönnyebbült öröm: boldogság amiatt, hogy a teremtő lehetőséget nyújt a Hozzá való közelítésre. Így válik minden erőfeszítésünk valódi kincsesbányává. 

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.