Dr. Michael Laitman

Szándékaink hajója

Kérdés:

Amennyiben a Zohár olvasása közben nem vagyok képes megtartani a szándékot, és nem értem meg miért is van arra szükség az azt jelenti, hogy lukat fúrok a hajó falába?

Válaszom:

Először is meg kell vizsgálnom hogy egyátalán szükségem van-e egy “hajóra”, és vajon el akarok-e érni valamit vagy sem? A “hajó” az a mi szándékaink összessége, míg a vágyak szándék nélkül nem jelentenek semmi mást csak egy nagy lukat. A szándékok melyeket mi képesek vagyunk a vágyak felett megteremteni építik fel a “hajót” számunkra, a szint kezdetét (Rosh, fej), a szűrőt (Masach) és a Visszavert Fényt (Or Hozer), azaz a spirituális edényt. A Kli (edény) az nem egy vágy, hanem az a fölött levő szándék.

Kérdés:

Mi az én felelősségem a csoport előtt?

Válaszom:

Amennyiben én a célra próbálok gondolni, akkor ennél fogva én felelősséget vállalok barátaimért, hogy ők is arra gondoljanak. Amennyiben én védelmezem “hajónkat” a szándékommal, és azt akarom hogy mi azt egy teljes Kli-vé (edénnyé) építsük, mely rendelkezik a szűrővel és a Visszavert Fénnyel, és hogy ha én erről gondoskodom teljes szívemmel, hogy barátaim is álladóan erről gondolkodjanak, akkor én megtartom a szándékot.

Ezt hívjuk úgy hogy garancia. Mit garantálok? Biztosítom, hogy a többeik nem hagyják el a célt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,755 seconds.