Dr. Michael Laitman

A számok minőségre utalnak, nem mennyiségre

Kérdés:

A ” 13 szirmú rózsa” az micsoda?

A válasz:

A Kabbalában számok jellemeznek egy állapotot. Mindig a Teremtőhöz (adóhoz) való vágyunk viszonyait tanulmányozzuk. Két szereplős játék ez: Az örömkapás vágya és az Adó Fény, a teremtő. Ennek a kettőnek egymásra hatását írják le  a kabbalisták.

Többféle úton lehet ezt leírni. Az egyik lehetőség a számokkal való jellemzés. Nem a számértékükkel szerepelnek; hanem helyzeti jellemzőkre utalnak. Minden számnak van egy belső jelképes szintje.

A  13-as a hozzáadást jelzi, (a 12 alapszféránál többet) a Heszed-Gvura-Tiferet (HaGaT) hozzáadott szféráit. Más számok és számértékek (Gemátriák) is hasonló elv alapján működnek.

A szellemiségben nincs szín, méret, zaj vagy alak. Amit a kabbalisták leírnak, az mindig a kapoló vágy és az adó Fény viszonyát jelzi. Mindig mértékekre utalnak: mennyire tud a kapóvágy azonos-alakúvá válni az Adó-Fénnyel és képességeivel?

Minden vágy tíz szférából és annak 613 részéből áll. Vagyis mindegyik vágy egy teljesség, egy mérték; nem egyetlen vonás, hanem rengeteg részlete van az érzékelésben. Aztán adunk neki egy nevet, egy fénnyel jellemezzük, hanggal, alakkal…De mindig a kapóvágy és az adó Fény összemérése a dolgunk.

És ugyanakkor minden evilági tárgy, szilárd, folyékony  vagy légnemű, mind elképzelhetők számszerű hullámhossz formájában is, melyek aztán képeket vetítenek a tudatunk képernyőjére.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.