Dr. Michael Laitman

Az emberi szintet a szándék határozza meg

Kérdés:

Mi a szándékom, és miért annyira fontos, ha az elmém és az érzéseim nincsennek számításba véve a spirituális fejlődésnél?

Válasz:

A szándék maga az emberi szint bennem; azt határozza meg, amit én azon kívül szeretnék, amivel rendelkezem. Minden, amivel el vagyok telve, érzékelések, elme, remények,  fantázia, álmok, a múlt, a jelen és a jövő, mindezek összekeverednek, és általam érzékelésre kerülnek: Mit akarok mindezeken kívül?

Nem tudom ezt a keveréket felfogni. Minden kusza: ma, valami egyfajta dolog, holnap ugyanaz másfajta dolognak tűnik. De amit akarok, az a szándékomhoz kapcsolódik.

Más szavakkal, most az életem és minden más, amivel rendelkezem, fölé tekintek, és eldöntöm, mi a legfontosabb a számomra. Ez az a pont, ahol döntést tudok hozni: vagy képes vagyok elmerülni saját magamban, ebben a „koktélban,” amit kevertem, és mindent elfelejtek, visszatérve a hétköznapi életemhez. Vagy, efölé emelkedek, és ki akarom ásni, ezt az egész keveréket, és felhasználni az előre haladásomhoz. és a jövőbeni életemhez. Ez az, amit el kell döntenem, és ezért határozza meg: ez  a szándék határozza meg , az emberi szintet bennem.

kn-

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.