Dr. Michael Laitman

Kapcsolat a jóhoz

Ma elértük az egoisztikus fejlődésünk határát a több ezer éves történelmünk alapján, és ezért az emberiség az élet minden területén hatalmas válságot tapasztal meg. Nem látjuk a tovább lépést, és hogy mi egyebet tehetnénk még, ezért a világ depresszióba és a kábítószerekkel való visszaélésbe zuhan.

Ez az, ahol a Kabbala bölcsessége bejön a képbe. Várakozott a feltárulásra pontosan a XX. század végéig, ahogy az a Zohár Könyvében és más Kabbalista szövegekben le van írva. Ez nevezetesen ma történik, amikor mindenki megérti, vagy legalább érezni kezdi, hogy elérkeztünk egy halálos véghez, mivel az egoizmusunk nem tud tovább növekedni.

Ha az egoizmus fejlődése folytatódna, rohannánk utána, gondolkodás nélkül, ahogy azt tettük egész, előző életünkben, az egész történelmünk során, minden elkövetkezendő pillanatban megpróbálva elérni valamit, győzni, tovább lépni a család, az otthon, a gyerekek, a karrier, és egyéb dolgok érdekében. Minden generáció, mint a katonák sora mozgott életről, életre, inkarnációról inkarnációra.

Ezeknek az életciklusoknak a feladatain túl, nem fáradtunk el a saját egónk utáni hajszában, mert a vágyunk erre nyomott bennünket. Nem lényeges, hogy ez értéktelen volt és még is mindent megelőző módon ezt csináltuk, és olyan sokszor. Fenntartottuk a rohanást és azt, amit az ego akart tőlünk.

Azonban a tény miatt, hogy ez az egoisztikus vágya elérte a végső, legmagasabb szintjét, elkezdtük érezni, hogy az út véget ért. Az emberek nem akarnak gyermekeket többé, mivel elkezdték elveszíteni a reményt, hogy a következő generáció jobban fog élni, mint a jelenlegi.

Ez az a pont, ahol a Kabbala bölcsessége megérkezik, és azt mondja: Mindenki tud csatlakozni a jóhoz! Ez a jó, a jó jövő, minden ember számára. De ez a jövő, egyáltalán nem az egoisztikus elképzeléseinken és a mi világunk dimenzióin belül van. Itt, semmilyen jó nem lehet, soha többé.

Ha bárki meg akar kapni bármit, az egoizmusa számára, soha több nem fog kielégülést okozni. Abban a pillanatban, amikor a személy elkezdi beteljesedve érezni az egoista vágyát, az öröm érzete elillan. Az öröm és a beteljesedés ellentétei lesznek egymásnak, és a beteljesedés leigázza a vágyat. Ha én nem érzek hiányát valaminek többé, nem érzek élvezetet a megszerzéséből, és akkor azonnal keresnem kell egy újat, ami hiányozhat. Így az egész életem, egy értelmetlen keresésből áll. Azonban azok, akik ezt érzik, elkezdik azt is érezni, ez mennyire reménytelen, és és azt érzik, valamit az anyagi élet felett is találniuk kell. A Kabbalisták azt mondják el, hogyan lehet a jóhoz csatlakozni.

Valójában, már érzem, hogy ez a világ kimerítette magát, és kell találnom valamit felette, annak érdekében, hogy megértsem, „mire jó ez az egész?” és„Miért?”  Hol van az igazi élet forrása, és mi a célja az életnek? Mi volt ezt megelőzően, és mi követi ezt? Tudni akarom, mi van mindenen túl, azokon a határokon túl, amelyek bezárnak engem ebbe a világba.

Tudnom kell az okát mindannak, ami itt történik, és látható ebben a világban: milyen módon kezdődnek a dolgok, és végződnek, és milyen módon állnak kölcsönhatásban egymással?  Mindezek nélkül rosszul érzem magam. Ez a lelkünk valódi útja, amely csak most kezd kibontakozni, ezekkel az érzésekkel, és így kezd el épülni.

Ez az oka annak, hogy a Kabbala, a lélek keresésének metódusa, megérkezett a mindennapi ember számára is. Mindezek után minden, amit megtapasztalunk ezzel a módszerrel, nagyon messze áll, az állati test érzékelésétől, az öt érzékszerv érzékelésétől. Ezeket arra használtuk, hogy a testet ízekkel, és érzékelhető élvezetekkel tömjük tele, vagy szenvedhessünk ugyanennek a testnek a fájdalmától.

Az emberiség befejezte a dolgát ezzel a világgal; tele lettünk vele, és hatalmas csalódást érzünk. Most azonban tovább kell lépnünk. Az ego, egy másik dimenzióban folytathatja a növekedést; a test felett. Ezt nevezzük, lélek evolúciójának, egy belső rész az, ami fejlődni fog azokban, akik erre az útra lépnek, és ez annak köszönhető, amit ezek az emberek el fognak érni a Felső Valóságban, amely maga felé vezet bennünket.

Ez nem törli el, a jelenlegi világunkat; ez létezni fog a továbbiakban is. Azonban lesznek, akik elérik azt is, ami felette van ennek, aminek hatására minden Felső Erő leereszkedik alulra, és elkezdi kikorrigálni a világunkat.  Akkor minden érthetővé válik, ami itt történik, mivel felemelkedünk a magasabb gyökerekhez, és feltárjuk a kapcsolatot a gyökerek és a lombok között.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.