Dr. Michael Laitman

Meghívás a menyasszony fülkéjébe

Kérdés:

Miért van az mondva, hogy a törött, lelkek korrekciója megszerzésének érdekében, fel kell emelkedni az Atzilut Világába, ha először keresztül kell mennünk a BYA összes világán, lépésről lépesre, kezdve az Assiya Világának a Malchutjának Malchutjától?

Hol vagyok én: az Atzilut Világának Malchutjában vagy valamely helyen, az Assiya, Yetzira, és Beria Világaiban? Ha Izrael Földje, a Yetzira Világában lenne, mivel annak a legszentebb helye a Templom, ahová csak a Főpap léphet be, a Beria Világában van, hogyan lehetek én magasabb, mint ő?

Válasz:

Amikor kérem a korrekciót, felemelkedem a szívben lévő pontommal, az Atzilut Világának Malchutjáig, Izrael lelkeinek egységéhez. A korrekciónk, az Atzilut Világának Malchutjában történik; ez a mi hazánk, a mi Keterünk. Bármi, ami mélyebben van, mint a BYA Világai, tény, a Malchut szétszórt darabjai, annak az alsó kilenc Sefirotja.

Az összes világ, a Partzufok, és lelkek, amelyek a Parsa alatt vannak (az Atzilut Világának határvonala alatt) az Atzilut Malchutjához tartoznak. Más szavakkal, a korrekció érdekében, fel kell emelkednem oda, és kapcsolódnom az Atzilut Világának Malchutjához. De hol történik a korrekció velem és a lelkemmel?

Adam HaRishon közös lelke a BYA Világaiban van jelen (a „feje”, a GAR de Beriaban kezdődik, és az Assiya Világának „lábáig” tart). Ha felemelem a lelkemet az Atzilut Világának Malchutjához, és kérem a korrekciót, megkapom a Reformáló Fényt felülről (rám ereszkedik a Végtelen Világból az összes világon keresztül, és egy különleges jelentést hordoz a számomra).  Ezzel a Fénnyel, korrigálom a kapcsolatot a Zeir Anpin és az Atzilut Világának Malchutja között, amely kapcsolatban van velem. Így, korrigálom az eltört kapcsolatot, a Malchut és a Zeir Anpin között (Shechina és a Teremtő).


Én képviselem a „menyasszony barátait”  akik támogatják a Tórát, melyet A Zohár Könyve a „Menyasszony éjszakája” című fejezetben ír le. Segítem a kapcsolódását a „vőlegénnyel” és ezért úgy hívnak engem, hogy a „menyasszonyi fülke fia. Ezáltal tehát, korrigálom a lelkem, mivel a Zeir Anpin és a Malchut csak miattam van elkülönülve, tehát szeretném újra egyesíteni őket, így újra összerakni a darabokat eggyé.

Amikor újra stabilizálom az eredeti kapcsolatot a Malchut és a Zeir Anpin között, korrigálom az első spirituális szintet, az Assiya Világa Malchutjának a Malchujátt (lásd Baal HaSulam: “A Zohár Könyvének bemutatása”). Másodszor irányítom az újra kapcsolódást a Malchut és a Zeir Anpin között, korrigálom az Assiya Machutjában lévő Yesodomat, és így tovább. Mindig támogatom a Malchutot és ez által „előcsalogatom” az egyesülését a Zeir Anpinnal. Ez az, ahogy korrigálom a lelkemet.

Más szavakkal, mi mindig felemeljük a kérésünket (MAN), a Shechinához, azaz az Atzilut Világának Malchutjához. Azonban a korrekciónk és a újjászületésünk a BYA Világaiban történik, mivel Adam HaRishon a BYA Világaiban született, és nem fog fel semmit, ezeken kívül; ezek a világok alkotják a környezetét. Ezekkel együtt emelkedik és zuhan le.

Mivel élvezni akarom a Teremtőt, a szándékom felemelkedik az Malchutjához. Mert ezt teszem, korrigálom a BYA Világait, a környezetemen belül.

Reméljük a felemelkedést arra a szintre, ahol mi, mint a Főpap, belépünk a „Szentek Szentségébe,” amely a Beria Világának Bina szintjét jelenti. Ez az, ahogy felemelem a ZON Zivugját (Zeir Anpin és a Nukva) az AVI-hoz (Aba ve Ima).

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.