Dr. Michael Laitman

Te akarod meghozni saját döntéseidet?

Az első és legfontosabb kérdés: van-e egyátalán szabad választásunk? Vagy úgy megyek csak keresztül egész életemen, mint egy mechanikus játék baba, mely a hátában levő kulcs által van irányítva, bagy mint egy marionett bábú zsinórokkal a feje felett?

Valóban mi teljesen irányítva vagyunk ösztöneink, és beprogramozott cselekedeteink által. Még akkor is amikor azt hisszük, hogy szabadon hozhatunk valamilyen döntést, és kiválaszthatjuk útunkat, mindaz csak illúzió. Mindent meg lehet jósolni a belső és külső adat leenőrzésével: a Resimó (spirituális gének, adatok), háttér, szokások és más feltételek megfigyelésével.

Más szóval nincs egy olyan pillanat életünkben, amikor a személy képes lenne bármilyen független döntést meghozni, és őszintén mi alapján lennénk is képesek dönteni? Ha mi előre vagyunk programozva az összes információs adattal, akkor a személy egyszerűen számításokat végez mint egy gépezet.

Létezik-e valamilyen isemeretlen faktor melyet szabadon választhatnánk? Mindez isemeretlen a mi szempontunkból, ennél fogva mi azt hisszük, hogy szabadon választunk. A valóságban azonban minden előre meg van határozva, mivel mindez a Teremészettől függ.

A Kabbala bölcsessége ezt tanítja: “Nincsen más Rajta kívül”. Valóban saját döntéseket akarunk hozni? Akkor fel kell emelkednünk a Teremtő státuszába, és az Ő partnerévé kell vállnunk a döntéshozásban.

A mi szabadságunk abból áll, hogy azt választjuk, hogy egyetértünk Vele, és bizonyos értelemben elkezdünk Előtte járni. Amennyiben mi felemelkedünk az Ő szintjére, és tulajdonságainkban azonossá válunk Vele, akkor Ő megengedi, hogy mi döntést hozzunk Ő előtte, és Ő érte (ahogy azt Ő teszi). És ez az amikor írva van: “Az igaz ember döntést hoz, és a Teremtő azt végrehajtja”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.