Dr. Michael Laitman

Mért szeret az ember felhőket bámulni?

Cimcum Bét (második megszorítás) után, minden felső  Parcuf  az alsó részét egy alsó Parcuf-bahelyezi. Az alsó rész a  Bina-ból beleolvad a Zeir Anpin-ba és a Zeir Anpin hátsó (kapó) része belehatol a Malchut-ba. Ezért látható mindig a felső része a Parcufnak, és az alsó az elrejtőzik az alatta lévőben.

Ilyen a szerkezet a Cimcum Bét szerint, ahogy egymással társulnak: minden személy részben azonosul más személyekkel. Mindenki tartalmaz valaki mást is.

Vizuálisan nem tudunk elképzelni egy ilyen holografikus képet. Nincs olyan személy,a ki nem tartalmaz minden más személyt, sőt mindenkit, mindenkiből egy-egy részt. Ez az összetett kép olyan, mint egy felhő, se vége se hossza és nem különálló részek  ezek.

Mindenki tartalmaz mindenkit.

Ezt teszi a Cimcum Bét damikor is a  Bina beletársul a  Malchut-ba. Ez okból akár akarjuk akár nem, feltétlenül hatunk egymásra. Amint ezt felfogjuk, s megfelelően használjuk a következményt: hogy hatással vagyunk másokra, gondolati és vágy szinteken, akkor hamar elérjük az egymásért vállalt felelősséget, biztosítékot (árvút) és létrejön a közös hordozó eszköz, a Kehely, a Kli .

A rendszer e szerint az elv szerint épül fel most is. Kérdés, akarjuk- e ezt a rendszert és hajlandóak vagyunk-e együttműködni vele. Ez a fő különbség a mi evilágunk és a szellemiség világai közt. A mi világunk az, amit mi látni akarunk benne – a szellemiségi világ az teljesen megfelel a Teremtő vágyának, igényének, akaratának.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

72 queries in 1,393 seconds.