Dr. Michael Laitman

Ragaszkodás a tanítóhoz és a követése a tanítónak

Kérdés:

Mit tegyek, ha a szándék, amit Öntől kapunk, a leckéket megelőzően, a következő pillanatban már is elillan?

Válasz:

Nincs semmi, amit tehetünk; állandó meg újításban kell tartani a szándékokat!  Én lefektetetem az irányt, és nektek tartanotok kell ezt. Ha ezt teszitek, ez azt jelenti, hogy követtek engem.

Ez az oka annak, hogy eljöttök a leckére. Ez nem egy gyakorlat az elméteknek, a szövegek bebiflázásán keresztül! A munkátok lényege, nem az agyatok használata, hanem az erőfeszítés a szándék megtartására.

Bent kell tartanotok magatokat a kurzusban, és követnetek engem. Nem emlékeztethetlek erre benneteket minden pillanatban, mert ez az erőszakos vonszolásotokat jelentené. Írjátok le magatoknak, és később próbáljatok meg azonosulni ezzel a gondolattal. Nem számít, milyen hosszú szöveget hallotok, a lényeg a szándék fenntartására irányuló folyamatos munka. A szándék, egy „mágikus Erő” ( Segula) ami feltárja nekünk mindazt, amit a Zohár leír.

Ha a szándék eléri a kívánt fokozatot,  meg fogjátok érteni, hogy A Zohár, még ha egy olyan nyelvezetet is használ, ami idegen,  feltárható, és ez által el lehet kezdeni a Felső Világban élni, új érzékszerveket lehet megszerezni, amikkel önmaga által beléphet a spiritualitásba valaki. Nincs semmi, amit intellektuális találgatással kellene megoldani. Az új érzékelésnek kell emelnie a személyt. Ezért, a saját, kifejezetten erre irányuló erőfeszítéseit kell felhasználnia mindenkinek és várni a Fény leereszkedését és reformálását, egy megfelelő akcióval.

Ezt nem tudom én megtenni nektek. Csak segíteni tudok, és emlékeztetni, de ennél semmi többet nem tehetek. Ezért, írva van a Zohárban, a “Egy beszéd a Zóhár lezárásához” részben és más szövegekben, hogy a személynek ragaszkodnia kell a tanítójához. Pontosan erről beszélünk most.

Ezért. nektek meg kell tartanotok azt az irányvonalat, amit én kínálok és építek fel a leckék elején. Ez alkotja az együttes munkánkat.

Minden nap a lecke három órájában, ugyanabban a szándékban kell maradnotok, de ezt még pontosabban, élesebben kell megtenni, részről részre, napról napra kell növelni. Nektek kell ezt megtenni, hogy ez ne tűnjön el, hanem egyre több, tisztább, tömörebb, kifejezőbb és minél érzékelhetőbb legyen.

Írjátok le; Adok nektek egy útbaigazítást, ami mindig vissza fog vinni benneteket az ösvényre. Ha elvesztek, mindig kérdezzétek meg magatokat: „Mi lesz velem?!” Ez minden: ha valamink fáj, nincs szüksége semmi másra.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.