Dr. Michael Laitman

A szellemiség világának ízét kóstold ma

Lehetetlen elképzelni, hogyan élnénk, ha látnánk, hogy állatok vagyunk. Ha az ember nem találta volna ki a vallást (a hitet), hogy fékezze az egoizmusát. Csakhogy mindegyik azon alapul, hogy van élet a halál után.

Ám az Elfogadás (kabbala) tana mást tanít. Azt állítja, hogy mi most tartózkodunk a “halál” nevű állapotban  és ettől eltér az, amit “életnek” neveznek.

Ha így van, akkor csak egyszer létezem ebben a világban és semmi nem marad a halál után belőlem? Mi jöhet vissza? Mim van, ami visszahozható? A test meghal, elveszti a mozgató-erejét, mint egy gép, ami leáll. Hová megy ez az erő? Nem lehet, hogy felfelé megy, az eredeti “helyére”? Nem, a molekulák leálltak. Volt bármi szellemi benne?

Hogy lehet, hogy vannak elképzeléseink egy túlvilágról? Az egész világ hisz ebben. Abban van valami vigasztaló, hogy elképzeljük, hogy a halál után is létezhetünk valahogy.

Akkor miért mondják a Kabbalista (elfogadási) könyvek, hogy ha nem javíttatjuk ki magunkat ebben az életben, vissza kell térnünk és újra testbe-születünk, reinkarnálódunk? Igen: csak rá kell jönnünk, mit is jelent ez.

Az Elfogadás Tanában (kabbalában) a hit az elérés. Azt jelenti, látom és érzem a szellemiség világát, ahogy írják: “Ízleld és lásd, hogy jó az Úr(az Adó)” Minden érzékemmel érzékelem, “testem minden ízével”. Ez nem hit: ez a legvalódibb érzékelés, ami csak lehetséges, – ez az élet, az újjászületés.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,705 seconds.