Dr. Michael Laitman

Egy új Föld és Ég Felfedése

Baal HaSulamnak a “Test és Lélek” cikkjében elmagyarázza hogy egyetlen egy világban élünk, de két részbe van osztva a mi szempontunkban: egy látható meg egy rejtett rész. A történelmünkben keresztül, egyre jobban ismerkedtünk meg a világunkkal, egyre újabb kontinenseket fedeztünk fel, egyre több élettelen természetet, flórát, faunát meg kozmikus űrt vizsgáltunk meg. A Valóság egyre jobban ki tágúlt a szemeink előtt.
A Kabalisták azt mondják hogy ez nem a határ. Csak újabb vágyódások kellenek nekünk, egy adakozáshoz irányuló cél- és akkor az alaphang, a hallótávolság a mi képességeinknek és érzelmeinkhez ki fog tágulni, és észre fogjuk venni bennük azt a valóságot ami egyelőre láthatatlan nekünk.
Mostanában sok emberben ébredezik fel egy belső ösztön, egy szükség a rejtett valóságnak a felderítésére. Korábban az egoizmus folyton lökte az embereket hogy fedezzék fel a világunkat és hogy kikutassák a sok új élvezetet és a jólétnek a különböző alakjait, ami benne létezett. És most, hogy kifogytak az összes alkalmak, fel akarjuk fedni ezt a rejtett valóságot.
Kabalisták könyveket írtak hogy ebben segitsenek nekünk. A fő könyv, A Zohar Könyve segitségével meg tudjuk találni azt ami el van rejtve. Olvasás közben kevésbe kell figyelni magára a szövegre, hiszen még mindig nem teljesen értjük hogy miröl szól. Inkább arra kéne törekedni hogy ez a könyv mit tud nekünk adni.
A Zohar egy revelációt ad nekünk “egy új föld meg egy új ég”-röl. A “föld” az a vágy, és az “ég” meg a Bina-nak, az adományozásnak a foka, amin látni fogjuk az adományozásnak a valóságát. Ezért, a lecke közben az érzékelésünknek a kitágulásárol, a szemünk kinyitásárol gondolkodunk, meg hogy hogyan tudjuk be engedjni a világunknak a még elrejtett részét az érzetünkbe.
hd

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.