Dr. Michael Laitman

A szeretet a Fény számára szolgáló edény

Amennyiben mi nem kapjuk meg az adakozásra irányuló vágyat a környezetünktől, akkor nem leszünk képesek felfedni a spirituális világot saját erőfeszítéseink által. Valóban a spirituális élvezet az végtelen mértékben hatalmasabb a korporeális élvezetnél. Még a legkisebb élvezet is amit megkapunk amikor felemelkedünk a 125 szint legelső lépcsőjére, az is milliárdszor hatalmasabb mint ennek a világnak az összes élvezete kombinálva.

A “Nagy Durranás” a Felső Fény egy apró szikrájának az eredménye, mely behatolt világunkba és létrehozta az egész Univerzumot. És mindaz csak egy apró szikra volt! Mindeközben mi arra vagyunk hivatottak hogy felfedezzük a NRNHY Fényét (a teljes Fényét a spirituális valóságnak, a Teremtő teljes Fényét) annak teljes mértékében. Ebből azt következik, hogy ehhez végtelen megszerzés iránti edényekre van szükségünk.

Ennél fogva mi nem vagyunk képesek ezt a Fényt megszerezni, egyébként egyszerűen szétrobbannánk. Ezért van az, hogy minden egyes személynek külső edényeket (Kelim) kell építenie magán kívül. Csak a kapcsolaton keresztül, az egymásba való kölcsönös beépüléssel vagyunk képesek ezt a hatalmas külső vágyat elérni.

Mi most is éppen a Felső Fény tengerében úszunk, csak képtelenek vagyunk azt érezni. Nincsen olyan hely magunkon belül mely megtelhetne, mivel mi csak egy apró szikrával rendelkezünk. Báál HaSzulam 8. levelében (A Bölcsek Gyümölcse, Levelek) ő így írja le a Fényt meg megejelenik bennünk:

“A felfedezés órájában a személy érzi a Felső Fényt meg megjelent, és mindaz az ellentétes átváltozásokon alapul. És úgy tűnik a személynek, a tökéletesség elérésnek órájában, hogy az összes szenvedés melyen átment értékes volt, mivel lehetővé tette számára, hogy értékelje a Fény ízének az édességét, a Teremtővel való egyesülés ízét. És az ő összes testrészei, és ínjai azt mondják, és tanúskodnak arról, hogy bárki a világban élők között boldogan beleegyezne kezeinek lábainak a levágásába akár naponta hét alkalommal is, ha az összeolvadás ízét akár élete egy apró pillanatára is elérhetné.”

Más szóval meg kell, hogy értsük hogy a spirituális felfedezés az valami végtelenül döbbenetes, elképesztő, és nekünk fel kell készítenünk üres edényeinket (Kelim) annak számára. Egy hatalmas belső munka vár ránk, és mégis az elképesztően könnyű, amennyiben azt együtt szeretettel végezzük. Ez az egység határoz meg mindent!

Amennyiben én egységre lépek másokkal, és érzem, hogy együtt létezem velük egyetlen edényen (Kli) belül, egyetlen vágyban, akkor a Fény megjelenik legbelül. Írva van, hogy “szeresd felebarátodat, mint saját magadat az a Tóra (Fény) legfontosabb szabálya”, mivel a szeretet a Fény számára szolgáló edény.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.