Dr. Michael Laitman

A színtiszta adakozás szabadsága

A Bina a színtiszta adakozás jelképezi, melyet héberül Hafetz Heszed-nek nevezünk (adakozásban való boldogság). A Bina elhelyezkedhet a Parcuf fejrészében (Rosh), vagy azon kívül. A BIna-ra nem vonatkozik semmilyen megszorítás (Cimcum), és mégis ő kilép kívülre, mivel az lehetővé teszi számára hogy az alsóknak átadhassa saját tulajdonságát.

Amíg a szűrő fölött van, a Bina le van blokkolva, a fejbe bezárva. Másrészről azáltal hogy kilép ő képes adakozni az alsó számára, és minden amivel azok rendelkeznek azt tőle (Bina) kapnak meg.

Azonban ez a “kilógás” nem vetül vissza önmagára. Amíg kilép nem tűnik úgy, mintha elhagyta volna a fejet (Rosh) egyátalán, és könnyedén képes kommunikációt fenntartani a felső Parcufokkal. A Bina az szabad, és jelen lehet Felül és alul ugyancsak. A mi üdvözölésünk, megmenekülésünk az a Bina ezen különleges tulajdonságának köszönhető.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,606 seconds.