Dr. Michael Laitman

Dolgozzunk az öröm nevében

Kérdés:

Volt szó a beteljesedés kapcsán egy örömérzésről, de nem esett szó az erőfeszítés öröméről?

A válasz:

Igazából gyűlöletet és ellenérzést érzünk egymás iránt és fölé kell építenünk a szeretet, hogy betöltsem a társam s ezzel magamat. Ennek elérésére erőfeszítést teszek, hogy az önzésem fölött dolgozzam. Ha a Fényt magamon keresztül vezetem, hogy másokat megtöltsek, akkor az egómat “ellen-segítővé” teszem (ezer kenegdo), és kapni-akarás helyett az egó mostantól adásban és szeretetben működik. Számomra ez egy kihívás és meg kell győznöm magam, hogy van értelme.

Egyrészt, hála a ténynek, hogy  a felső Erő csatornája vagyok mások felé, s ezzel az egóm is nyer.  Másrészt A magamat beteljesítő vágyat is rácsatolom, megkapom a Teremtő Fényét s az a másik ezen a szinten való kielégítéséből jön vissza hozzám.

Ha valaki más vágyát magamra csatolom, ezt hívják “szeresd a társad mint magad” s ezt hívják úgy, hogy “kétszeres jutalom jár az igaznak”. Saját kapni-akarása betöltődik és örülnek  a másik vágya beteljesülésének.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,156 seconds.