Dr. Michael Laitman

A szerencsekerék

Kérdés:

Mik a “kerek” edények (Kelim de Igulim) és hogyan befolyásolnak azok minket munkánkban?

Válaszom:

A “kerek” edények a raktár, a vágyak archívuma, amelyből nekünk merítenünk és korrigálnunk kell. Azok a Végtelen Világ vágyai a megszorítás előtti állapotból. Azokon keresztül a Felső Fény képes azokat befolyásolni akik még nem rendelkeznek szűrővel (Masach).

Azok a lelkek akik már rendelkeznek szűrővel, már “egyenes” edényekkel (Kelim de Yosher) dolgoznak. Azonban amennyiben nincs szűrőm, nem vagyok képes a Teremtőre hatni.

És a Teremtő hogyan képes engem befolyásolni? Ő engem a “kerek” edényeken keresztül befolyásol, mivel Ő mindenhol jelen van, az összes vágyon belül. Azokon keresztül Ő képes engem befolyásolni, mivel én ugyancsak rendelkezem “kerek” edényekkel, melyeket még nem “egyenesítettem ki”, még nem irányítottam őket a Teremtő irányába.

Ennél fogva két fajta Felső Irányításról beszélhetünk: az egyéniről, és az általánosról. Én az egyéni, privát Irányítás alatt létezem, amennyiben képes vagyok a Teremtőhöz kapcsolódni, kölcsönös adakozásban. Ebben az esetben Ő ad nekem, én adok Neki és mi “teljesen egyenesen” dolgozunk együtt: “a szenvedés mértéke meghatározza a jutalom mértékét” azaz a szűrő meghatározza a teljes profitot, és ez az ahogy én előre haladok.

Ugyanakkor a “kerek” vágyak azt jelképezik hogy én még képtelen vagyok bármin is felül emelkedni. Még csak nem is tudom, nem is értem hogy én megszerzek, hiszen az egész világ ugyanazt teszi. Ameddig a személy meg nem szerzi a szűrőt, és nem kezd el a “vonal mentén” dolgozni, ő a “kerek” edényeken keresztük van irányítva, azaz ő gondolkodás nélkül kap meg, mint bárki más.

A Fény minket a “kerek” edényeken keresztül ér el, és egy “egyenes” reakciót vált ki bennünk, mivel nincs más lehetőségünk arra, hogy válaszoljunk a Teremtőnek. Amennyiben mi megfelelően reagálunk, és egy “egyenes” módon, arra ahogy ő a “körökön” keresztül befolyásol minket, akkor mi kapcsolatba kerülünk Vele. Mi felfedezzük a Teremtőt mint adakozót, és megkapjuk a teljes beteljesülést egy “egyenes” módon, a szűrő segítségével.

És amennyiben nem így teszünk, akkor mi mindenféle katasztrófákat és balszerencséket kapunk a “kerek” vágyakon keresztül. A “körök” irányítanak minket, és fordítanak minket mindenféle irányba, de amennyiben mi létrehozunk egy “egyenes” kapcsolatot, akkor az irányítást saját kezünkbe vesszük.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.