Dr. Michael Laitman

Nem létezik olyan dolog, hogy fizikai fáradtság

Kérdés:

Hogyan vagyok képes felfrissíteni magamat a tanulás alatt, hogyha nem érzem a Teremtőt, és azt, hogy “Az Istenség (Shechina) a porban van”?

Válaszom:

Fel kell emeljed a Shechinát a porból. Pontosan erről írnak a Kabbalisták.

Mondjuk azt, hogy hatalmas fizikai fáradtságot érzel. Úgy érzed nincs semennyi energiád, és nem vagy képes a leckére koncentrálni. De ez valójában fizikai fáradtság vagy mindez spirituális?

Nagyon egyszerű mindezt kitalálni. Menjél el egy csoporthoz, amely lángol az inspirációtól, és töltsél el némi időt ezekkel a barátokkal. Üljetek le együtt, énekeljetek, és egyetek közös ételeket. És akkor nézd meg magadat: elálmosodtál-e vagy sem?

Amennyiben ott nem álmosodtál el az azt jelenti, hogy a fáradtság az nem fizikai, hanem csakis külső behatástól függ.

Nem létezzik olyan dolog, hogy fizikai fáradtság. Mindez csak spirituális erőktől függ! Rabash a következő példát adta: A személy nem képes felkelni a leckére, mivel nagyon fáradtnak érzi magát, de ha mi felkeltjük őt az éjszaka közepén, és azt mondjuk neki, hogy tűz ütőtt ki a házában akkor azonnal kiugrana az ágyából. Akkor nem válaszolná azt: “Várjál, én most alszom, gyere vissza reggel”.

Más szóval, minden csakis attól a fontosságtól függ amit abba belehelyezünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,635 seconds.