Dr. Michael Laitman

A “tisztátlan erők” a Teremtő segítői

A Klipák (tisztátlan erők, vagy a burok, kéreg) az egy különleges rendszer, mely nem engedi meg nekünk, hogy megérintsük a vágyakat, he nem rendelkezünk az azok fölé kerekedés erejével. A Klipák olyanok mint őrök, ahogy az írva van: “A Klipa (hély, kéreg) védelmezi a gyümölcsöt”.

Mi gyűlöljük a Klipát, azt gondolván, hogy azok gonosz erők, miközben valójában ők nagyon hasznosak. Megóvnak minket azáltal hogy korlátoznak, visszautasítanak és elijesztenek minket! Minden fajta akadályokat építenek elénk, melyeket csak akkor vagyunk képesek legyőzni, amikor érdemessé válunk arra, ami az akadály mögött található.

Képzeljük el mi történne, ha egy kisgyerek megtehetne mindent amit csak akarna. Mekkora károkat lenne képes okozni magának és másoknak? De a természet nem adja meg neki e lehetőséget hogy azt megtehesse.

Ezért van az hogy három tisztátlan Klipa található a BYA világaiban, melyek a ZAT de Bina-val, a Zeir Anpin-nal és a Malchut-tal szemben állnak. Őket úgy hívjuk, hogy “viharos szél” (Ruach Seara), a “hatalmas felhő” (Anan Gadol), és a “mindent elpusztító tűz” (Esh Mitlakahat). Csakis ezeken keresztül haladva érhetjük el az Acilut világát!

Ezek a tisztátlan Kilpák a szentséget védelmezik. Nekünk felül kell emelkednünk a Klipán és annál erősebbnek kell válnunk. És akkor megérinthetjük a szentséget. Mindaddig nekünk a tisztátlan erőkkel foglalkoznunk, ha még nem vagyunk készen annál többre.

Ennél fogva a tisztátlan erők, a Klipák rendszere egy nagyon fontos szerepet játszik: mindez a védelmezés, protekció rendszere. Meg kell tanulnunk mindenre a Teremtő szempontjából rátekinteni, és Ő semmit nem teremtett hiába, fölöslegesen.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,194 seconds.