Dr. Michael Laitman

Amikor a lehetetlen lehetségessé válik

kérdés:

Van kapcsolat a Nikudim világ összetörése után az Acilut és az Adam Kadmon között?

A válasz:

Nincs kapcsolatunk az  Adam Kadmon -nal, mert az az első Megszorítás része. Nem érezzük, nem értjük hogyan működik. Olyan érzések és észlelések és számítások ezek, amiket mi nem érhetünk el csak a  teljes kijavulás (tikun) után.

Ahogy egy macska sem ismeri a gazda gondolatait, vágyait, csak homályosan érzi, hogy a gazdája vagyok.

Ugyanígy nem érthetjük az Adam Kadmon-t. Az Adam Kadmon öt parcufja az elérésünk felett áll. Az  Acilut felső 3-a (GAR) szintén elérhetetlen nekünk.

Csak majd a teljes javítás (Gmar Tikkun) után, ha minden  Kelim egyesülni akar,a kkor értjük meg. Először a Felmenő AHP de Aliyah által kijavul az  ELE, ami felmenve betársul az ELOKIM,névbe, a teljes  Bina-ba.

Ezután jön az a kijavítási folyamat, amit “Rav Paalim UMekabtziel,” -nek hívnak, ahogy a felső Fény leereszkedik az  Acilut-ban a Parsza alá és a megtört vágyak társulnak az  Acilut-ba s akkor az Acilut is a Parsza alá ér le, amíg az Adam Kadmon legvégéhez nem ér (Sium Galgalta), amint írva van: “Lába az olajfák Hegyén álland”. Akkor már az eredeti tíz Adam Kadmon-i szfirával is egyesülhetünk.

A világok kiteljesedése megtölti a  Parcuf Galgalta-t. Utána elérjük az A.K. öt parcúfját, s belépünk velük a Végtelen körbe. Akkor a vonal és a kör azonos lesz (Yosher és Igulim), nem lesz különbség a vonal és a  koör között.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.