Dr. Michael Laitman

Külső és belső szférái a befolyásnak

Senki nem tudja elkerülni a környezet befolyását, amely felemeli vagy leócsárolja őt. Lehetetlen ennek ellenállni, ha fontos vagyok magamnak.

Ha nem akarok alkalmazkodni ehhez a véleményhez, egy másik képet kell konstruálnom magamról, olyat, ami értelmes a számomra. Ebben az esetben mindent ezzel összefüggésben mérek, ha szemrehányást kapok, vagy dicséretet, mindenekelőtt megvizsgálom, melyik előnyös és melyik káros erre a képre. Akkor lehetek én megfedve, de ha a kép számára ez előnyös, segít azt elérni, és közelebb kerülni hozzá, mégis jól érzem magam.

Ha olyan emberek feddnek meg, akiket elismerek, akkor adok a véleményükre. De ha ellenségesen tekintek rájuk, akkor minél jobban kritizálnak engem, annál jobban meggyőzöm magam, hogy helyesen viselkedem. Boldog vagyok, hogy kritizálják az én utamat. Ebben az esetben a legborzasztóbb megbélyegzés is áldásnak tűnik a számomra.

Tegyük fel, hogy valakit megátkozott a fáraó, ami nagyszerű, mert ő pont az ellentéte a Teremtőnek, tehát minden csak attól függ, ki befolyásolja a személy döntését. Ezért kizárólag annak a környezetnek a befolyásában kell megmaradnom, amelyiket én választottam, a spirituális fejlődésem miatt. Érzékenynek kell lennem erre, mivel a segítségével a helyes irányba tudom állítani magam.

A belépésem alapján, egy ilyen környezetbe, a véleményük szent kell, hogy legyen a számomra. Átveszem az összes értéküket, és ezekkel egyezésben élek, ahelyett, amit ezt megelőzően használtam a saját kitöltésemre.

Ja meg akarom szerezni a Felső elmét, a Teremtőt, a sajátom helyett, akkor kibontom az egész jövőbeni világomat a csoport fejében (Rosh) és vágyaiban. Ezért a kollektív véleménye a csoportnak és az értékei elkezdenek minden másnál fontosabbak, lenni.

Tény, soha nem leszek képes feltárni a legkisebb részt sem a spirituális világból, kilépek önmagamból, lecserélem a fejemet, a csoport közös fejére, és szívére. Kizárólag ebben rejlik a választásom, és a lehetőségem a spiritualitás elérésére.

Fogékonynak kell lenni a csoport tagjainak elméjére és szívére és meg kell próbálni fenntartani azt, hogy ezt a helyes környezeten belül találjuk meg. Ennek eredményeképpen, a személy hirtelen felismeri, hogy ők mindezt birtokolják, bár ők maguk ezt nem ismerik fel ezt. Ez az a bizonyos csoport, amellyel összefüggésben a személynek le kell nulláznia magát, és ahol megfogja találni a teljes Végtelen Világot.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.